Навчальна практика з лісової таксації: отримання знань та незабутні враження

6 липня 2019 року
     Студенти 3 курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства три тижні присвятили практичному навчанню з лісової таксації на базі ВП «Боярська лісова дослідна станція» у Дзвінківському навчально-науково-виробничому центрі.

     Навчальна практика під керівництвом співробітників кафедри таксації лісу та лісового менеджменту виявилась досить насиченою як з практичної, так і культурно-виховної точки зору. Теоретичні знання, які були отримані під час аудиторних занять, студенти змогли закріпити на практиці у лісових масивах структурного підрозділу університету. Студенти навчилися користуватися сучасним лісотаксаційним обладнанням; були закладені пробні площі для визначення основних таксаційних показників насаджень з рубкою та без рубки модельних дерев; проведені дослідження з аналізу ходу росту лісових насаджень, а також окомірно-вимірювальна таксація. Лісничий лісової дільниці № 9 Плесецького лісництва Жук Іван Григорович детально продемонстрував обмір та оцінку заготовленої лісопродукції згідно чинних вимог та внесення інформації до системи електронного обліку деревини. Для виконання переліку та визначення розмірно-якісної структури насаджень використана тестова версія програми Perelik, розробником якої є Алексіюк Ігор Леонтійович. Слід зазначити, що дана програма значно полегшує роботу працівників лісового господарства.

 

 

     Досить насиченою була культурно-виховна робота. Відвідано унікальний об’єкт - Жорнівський орнітологічний заказник. Щоденні тренування з футболу, баскетболу та настільного тенісу завершилися змаганнями серед студентських команд. Цінні поради та демонстрація практичних навиків гри у настільний теніс начальника Дзвінківського ННВЦ Шевчука Олександра Васильовича допомогли студентам покращити свої результати.

     Недарма кажуть: «Хто вміє працювати, той вміє і відпочивати». Гарним завершенням практики з лісової таксації була святкова уха, рибу для якої студенти власноруч впіймали в річці Ірпінь.

     Отримані під час навчальної практики знання з лісової таксації обов’язково згодяться нашим студентам, коли вони прийдуть на виробництво, а приємні моменти залишаться у пам’яті на все життя.

     Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту висловлює подяку керівництву та працівникам ВП «Боярська ЛДС» за сприяння у проведенні навчальної практики.

Леснік О. М.,

ст. викладач кафедри таксації лісу та  лісового менеджменту
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook