Інноватика в харчовій галузі: вчені університету представили свій досвід у Луцьку

18 червня 2019 року
     Представники із двадцяти країн світу прибули до Луцька, аби взяти участь у II Міжнародній конференції «Проектування, моделювання, виробництво: інноваційний обмін (DSMIE-2019)».

 

     Конференція була поділена на одинадцять сесійних програм. У роботі сесійного засідання з виробничої та хімічної інженерії вдруге брав учать Національний університет біоресурсів і природокористування України, зокрема кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК. Раніше, у 2018 році у Сумах професор Юрій Сухенко брав участь в роботі конференції з доповіддю про математичне моделювання корозійно-механічного змащування вузлів і робочих органів харчового обладнання.

     У цьому році вперше у роботі конференції взяв участь аспірант Владислав Дудченко. Він доповів науковій спільноті про сучасні способи виробництва пектинових паст, які мають оздоровчі властивості та виводять з організму людини радіонукліди і важкі метали. Доповідь викликала жваву дискусію серед учасників конференції, тому що тема доповіді торкалась кожного.

     Зокрема доцент кафедри екології Сумського національного університету Ірина Васькіна зазначила, що дана тематика є досить важливою, тому що питання екології займають чільне місце у житті людини. ЇЇ зацікавило питання вирощування безпечної сировини і дослідження готового продукту на вміст важких металів та радіонуклів. Була запропонована співпраця у проведенні досліджень.

     DSMIE-2019 – це потужна конференція, на якій зустрічаються науковці, представники провідних виробництв та закладів освіти, лабораторій з різних країн світу задля пошуку та впровадження в виробництво, спільних проектів у технології машинобудування, механічній, хімічній та харчовій інженерії. Доповіді зроблені на конференції входять до науково-метричної бази «Scopus».

     Приємно, що науковий внесок у її проведення зроблений аспірантом нашої кафедри Владиславом Дудченком.

Михайло Муштрук,
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook