МАЙБУТНІ АГРОНОМИ НАБУВАЮТЬ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ В НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ ГОСПОДАРСТВАХ УНІВЕРСИТЕТУ

16 травня 2019 року

Весна – гаряча пора для агрономів. На агробіологічному факультеті це час проведення всіх видів практик. Агрономічна дослідна станція, що в с.Пшеничне, традиційно є головним центром наукової та практичної підготовки агрономів. В ці дні тут перебувають студенти 2-го курсу. Протягом місяця вони будуть закріплювати теоретичні знання та набувати практичних навичок із таких фахових дисциплін як землеробство, гербологія, рослинництво, агрохімія та інших.

 На цьому тижні студенти 1-ї та 2-ї груп проходили практику з гербології. Відповідно до програми навчальної практики студенти на дослідних і виробничих полях вчились визначати потенційну та фактичну забур’яненість полів, збирали гербарій, робили опис бур’янових рослин. На основі зібраних матеріалів готуються і захищаються звіти за практику.
 
 
 
 
 
 
 
Разом з виконанням програми навчальної практики студенти приймають активну участь у сівбі пізніх ярих культур. В ці дні у виробничих полях завершувалась сівба сорго, яка виконувалась під керівництвом голови науково-виробничого товариства «Укрсорго» Ярослава Бардіна, який детально ознайомив студентів з особливостями технології вирощування культури, яку він особисто розробив і впроваджує у виробництво. Паралельно студенти ознайомились із принципом роботи сучасної сівалки фірми Great Plainsдля розосередженої сівби широкорядних культур. Студенти взяли активну участь у сівбі, готували та заправляли сівалку насінням та добривами, вчились контролювати якість сівби, в тісному спілкуванні з виробничниками набували знань і досвіду в майбутній професії.
 
 
 
 
 
 
 
 
За відмінну роботу начальник відділу організаційної діяльності НДГ університету Василь Туринський запросив всіх практикантів на осінній День поля, щоб оцінити результати весняних робіт.
 
 
Микола Іванюк, доцент кафедри землеробства та гербології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook