Видатний освітянин аграрного напрямку (до ювілею Д.Г.Войтюка)

30 квітня 2019, 22:43

   1 травня 2019 року освітяни аграрного напрямку, особливо в галузі механізації сільськогосподарського виробництва, відзначають ювілей вченого і педагога, члена - кореспондента Української академії  аграрних наук, заслуженого працівника народної освіти, академіка Академії інженерних наук і Транспортної  Академії України, професора кафедри сільськогосподарських машин Дмитра Григоровича Войтюка.

     Д.Г. Войтюк – гідний учень і продовжувач наукової школи корифея землеробської механіки України – академіка П.М. Василенка. Він не тільки розширив дослідження в цій галузі, а й разом зі своїми учнями відкрив нову сторінку в розвитку землеробської механіки – технології точного землеробства.
Дмитру Григоровичу  властиві невтомна енергія й ініціатива, широка наукова ерудиція, великий досвід роботи.
В 2003 році, будучи на посаді директора Технічного навчально-наукового інституту НУБіП України, Д.Г. Войтюк  прийняв активну участь у створенні філії наукової бібліотеки інституту, виділивши для цього прекрасне нове приміщення.  За його сприяння в читальному і донині діє виставка художніх творів професора, доктора медичних наук Цапка В.Г., яку з любов’ю і гордістю Дмитро Григорович демонстрував гостям інституту. Це затишне, комфортне приміщення активно використовується студентами і викладачами для навчання, відпочинку, проведення різних заходів.
   Співробітники бібліотеки в честь ювілею оформили книжкову виставку  «Видатний освітянин аграрного напрямку», де представлені  наукові праці вченого, нові  підручники  та інші видання,  які користуються великим попитом, цікаві фотографії, де Дмитро Григорович перебуває на виробництві з викладачами та студентами.
 
 
    Працівники бібліотеки з  великою повагою і  вдячністю  бажають ювіляру міцного здоров’я, щастя, творчої наснаги. 
 
Кубровська Є.В.,
головний бібліотекар філії 
наукової бібліотеки у
навчальному корпусі №11
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook