Голосіївська весна: коли закінчаться казки…

27 квітня 2019 року

     Я недаремно назвала інформацію про третій день «Голосіївської весни» саме так. «А що будуть показувати творчі команди факультетів, коли закінчаться казки, на тему яких написані сценарії творчих програм?» – почула сьогодні запитання. Тільки, впевнена, студенти знайдуть що представляти журі , тим паче, що їхні сценарії – це лише використання мотивів відомих казок, мульти- чи телесеріалів. Самі ж вони уміють внести свіжий подих у відомі твори, як це було, скажімо на факультеті інформаційних технологій. Сценарій Віктора Литвина «Король Артур та пошуки Священного Грааля» не навівав страх, а так і сипав іскрами, вражав веселощами і гумором. Танцювальний колектив «Пляшка рому», вокальна група «Барбароса», студентський театр «Зяблики», соліста Світлана Хандожинська легко і впевнено вели глядачів у місце, де знаходиться священний Грааль. А родзинкою програми факультету стали ВІА та інструментальний квартет, який тепер, сподіваємося, будемо часто бачити на сцені НУБіП.

     «Колись давно, коли ще в Голосієві голосували за князя, а вся територія була затягнена старезним лісом, володарі місцевості змагалися один з одним за владу. Могутній король спирався лише на холодний розум і закони, а от лісом правила чаклунка, яка володіла всією магією у світі…». Такі слова були лейтмотивом постановки «Відчуй магію разом з нами», яку представив юридичний факультет. Автор сценарію, чарівний голос, іскорка і студентський лідер факультету Євгенія Дошка зуміла так зацікавити юристів, що на сцену вийшли не лише студенти, а й заступник декана Олена Улютіна, завідувач кафедри цивільного та господарського права Олексій Піддубний та інші працівники факультету. Магію зал відчув, а ще зрозумів, що «у кожній казці є свої закони…».

     Театральна постановка «Сімейка Адамсів» стала вибухом цього дня. Чого лише не робили студенти факультету захисту рослин, біотехнології та екології, аби довести журі, що вони повинні потрапити у число кращих! СТЕМ факультету пригадував участь у масових заходах, скрипалька Аліна Онопрієнко «витягнула зі шкатулки» балерину Ксенію Колодій, Єлизавета Бережна за своїми подругами-кішками привернула увагу «відьми» (це лише роль!) Катерини Магась, а соліст Дмитро Халонєн готовий був виконати усю «Богемську рапсодію»! Так, відчулася у виставі рука студентського лідера (а за сумісництвом – однієї з кращих актрис студентського народного театру «Березіль») Дарії Орехової.

     А потім козаки з факультету конструювання і дизайну рятували своїх дівчат. Голова культурно-масового відділу студентської організації факультету Катерина Одноліток так їх організувала, що вони і на мечах билися, і у ВІА грали, і вокалом чарували… Тут була і класичні «Кайдашева сім’я», «Наталка Полтавка», вечорниці, і сучасний біт бокс від Сергія Фисуна, мікс-денс від хореографічного ансамблю факультету. І знову – повна єдність студентства і викладачів, яких представляли старший викладач Андрій Несвідомін та старший викладач Олександр Шевчук. Овації в залі під час виступу підтвердили: це один з найкращих днів у житті факультету.

     «Голосіївку» чекає ще один день – фінальний. І ми чекаємо.

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
Фото: Геннадій Кушанов

     Фотозвіт:

 

 

 

 

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook