Успіх жіночого та чоловічого баскетболу НУБіП України на змаганнях XIV літньої Універсіади м. Києва

16 квітня 2019 року
     11 та 12 квітня на спортивній базі Національного університету фізичного виховання та спорту України відбулися змагання XIV літньої Універсіади м. Києва з баскетболу 3х3 серед чоловічих та жіночих команд.

     Першого дня змагалися 15 чоловічих команд з 10 вишів столиці. Від кожного університету можна було заявити не більше двох команд. Від НУБіП України в змаганнях взяли участь одна чоловіча і дві жіночі команди. Від чоловіків честь університету було довірено захищати найкращим баскетболістам – Євгену Клименку (ф-т інформаційних технологій), Артему Ковриженку (ННІ лісового і садово-паркового господарства), Сергію Бабію (агробіологічний факультет) та Аль-Араджу Григорію Гішаму (економічний факультет). Чоловічі команди були розділені на чотири підгрупи. Наші хлопці зайняли перше місце у своїй підгрупі, здолавши команди КНТЕУ-1, НАУ, ДУІТ. В 1/8 фіналу обіграли команду КНУБА-1 і вийшли до ¼, і лише у півфіналі, граючи вже шосту гру поспіль, наші хлопці поступилися команді КНТЕУ з невеликим рахунком 13:17. Таким чином, переможцями змагань стали баскетболісти НУФВСУ, друге місце посіла команда КНТЕУ-1, бронзова нагорода дісталася гравцям КНТЕУ-2, а збірна НУБіП України стала четвертою. Попри те, що наша команда не ввійшла до трійки призерів, але все одно такий результат є успіхом, бо позаду лишилися такі прославлені баскетбольні студентські команди як КПІ-1 та КПІ-2, що були неодноразовими Чемпіонами Універсіад, а до складу команд-призерів увійшли діючі гравці Суперліги регулярного Чемпіонату України з баскетболу.

     Другий день виявився кращим для баскетболу НУБіП України – змагалися наші дівчата. Серед жінок у змаганнях брали участь 10 команд з 8 вишів столиці. Від нашого університету виступили дві команди. НУБіП-1, що складалася виключно з представниць гуманітарно-педагогічного факультету. Це Анна Мартиненко, Поліна Хорошилова та Надія Янова. НУБіП-2Яна Митник (ф-т харчових технологій та управління якістю продукції АПК), Анна Онопрійчук (ф-т тваринництва і водних біоресурсів), Наталія Грачьова (механіко-технологічний ф-т) та Марина Постолюк (ВП «Ірпінський економічний коледж»).

 

     Цей день був просто тріумфальним для жіночого баскетболу НУБіП України. Обидві наші команди зайняли призові місця. Команда НУБіП-1 стала Чемпіоном XIV літньої Універсіади м. Києва, а НУБіП-2 отримала бронзові нагороди, срібну медаль завоювала команда НУФВСУ. За часів незалежної України такий успіх є першим в історії жіночого баскетболу нашого університету, до сьогодні, ще жодного разу наші дівчата не ставали переможцями. Зайняті призові місця забезпечили участь обом нашим командам у Кубку України з баскетболу серед студентських жіночих команд, що відбудеться 17 квітня у спортивному корпусі № 1 НУФВСУ. Наші дівчата будуть змагатися у Центральній зоні разом з командами із вишів Черкас, Вінниці, Чернігова.

     Вітаємо чоловічу та жіночі збірні НУБіП України з баскетболу 3х3 з успішними виступами. А нашим дівчатам бажаємо перемоги на Кубку України!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook