Психолог – професія твоєї мрії: профорієнтаційна робота кафедри психології

11 березня 2019, 17:51

     Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. У сучасних умовах світ професій дуже рухливий: немала частина професій зникає, багато виникає нових спеціальностей, спостерігається масова перекваліфікація. Запобіжним методом цих явищ вбачається професійна орієнтація молоді, як комплексна науково обґрунтована система форм та засобів впливу на особу з метою оптимізації її професійного самовизначення на основі врахування професійно важливих особистісних характеристик кожного індивідуума та потреб ринку праці. Вона спрямована на досягнення збалансованості між професійними інтересами і можливостями людини та потребами суспільства в конкретних видах професійної діяльності.
     01 березня 2019 р., з метою підтримки профорієнтаційної роботи, працівниками кафедри психології була організована зустріч з учнями 11-их класів Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 та випускниками Білоцерківського медичного коледжу.

     Потенційні абітурієнти змогли поспілкуватись з доцентом кафедри Ларисою Афанасенко, яка висвітлила сучасні тенденції розвитку психолого-педагогічної діяльності, надала інформацію про освітні програми НУБіП України, прокоментувала кожну із спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема зауважила перспективність фаху психолога, умови вступу, переваги навчання, можливості навчання по обміну в іноземних університетах, подальше працевлаштування, наявність стипендії та умовами її отримання, заохочуючи тим самим випускників здобути вищу освіту в нашій Аlma Мater. Майбутні студенти мали змогу ознайомитись із значущістю спеціаліста-психолога, з'ясувати завдання та напрями діяльності, визначити його місце на ринку праці та розширити своє бачення майбутньої професії за допомогою буклетів.

     Цікавою для присутніх стала інформація про студентське самоврядування та його роль у житті університету, робота творчих студій та гуртків.
Загалом, зустріч відбулася в рамках дружньої взаємодії! Слова вдячності виражаємо адміністрації закладів та висловлюємо побажання й націленість на подальшу співпрацю і проведення подібних заходів у майбутньому.


Лариса Афанасенко,
доцент кафедри психології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook