Укладено Угоду про співпрацю між НУБіП України та компанією «УКРАВІТ»

19 січня 2019 року
     18 січня 2019 року делегація НУБіП України на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком взяли участь у виїзному науково-методичному семінарі, що проходив у «Інституті здоров’я рослин», м. Черкаси.

     Одним із пунктів програми було знайомство з «Фабрикою агрохімікатів», що входить до складу Групи компаній «УКРАВІТ» – найбільшого українського виробника препаратів для хімічного захисту сільськогосподарських культур промислового та приватного сектору. Основним напрямком діяльності компанії є власне виробництво сучасних високоефективних пестицидів та агрохімікатів, в тому числі добрив з мікроелементами та засобів для знищення побутових шкідників за стандартами якості ДСТУ ISO 9001.

  

     Сьогодні «Фабрика агрохімікатів» виробляє понад 130 найменувань продукції. Підприємство має власні атестовані сучасні лабораторії, які контролюють якість сировини та готової продукції. На основі результатів аналізів фахівці «Інституту здоров’я рослин» розробляють комплексні системи захисту і підживлення культур, здійснюють моніторинг розроблених систем, оцінюють їх ефективність та рентабельність і коригують для наступного року. Усі препарати та технології вирощування «Інституту здоров’я рослин» – гарантовано ефективні та безпечні. Перед застосуванням їх тестують в унікальному демоцентрі. Він являє собою комплекс підземних теплиць, фітотронних кімнат та сучасних кліматичних камер, які дозволяють відтворити кліматичні умови будь-якої країни світу. Це разом з інтегрованістю обладнання зі світовими базами даних хімічних елементів дозволяє Інституту працювати не лише для потреб українського агросектора, а й надавати аналітичні послуги аграріям з усього світу.

     Такий широкий спектр робіт дозволяє охопити власний лабораторний комплекс, оснащений найкращим світовим обладнанням виробництва Японії, Швейцарії, США та Німеччини. Устаткування унікальне і надточне – воно визначає кількість речовини на рівні нано- і пікомолярних концентрацій. А високий рівень інструментів дозволяє використовувати багату базу аналітичних методів, напрацьованих у світі, і самим розробляти нові методи для спеціалізованих потреб.
     Фундаментальні та галузеві дослідження об’єднують найкращих вчених зі світовим досвідом, які вивчають вплив діяльності людини на рослини, ґрунт, мікробіоту та навколишнє природне середовище і розробляють рекомендації для мінімізації негативних явищ в сільському господарстві Україні.

  

     Учасники семінару ознайомилися із виробничими цехами, відвідали майстер-класи в лабораторіях: експрес-аналізу в період вегетації культур; визначення хімічного складу пестицидів та агрохімікатів; фітоекспертизи насіннєвого і рослинного матеріалу; визначення залишкових концентрацій пестицидів у продукції, ґрунті, воді тощо.

     Важливим результатом проведення семінару стало підписання ректором Станіславом Ніколаєнком та генеральним директором групи компаній «УКРАВІТ» Віталієм Ільченком договору про співпрацю і налагодження подальшої співпраці між підприємством та науково-дослідними господарствами університету, факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології.

     Учасники семінару вдячні декану факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Миколі Долі та співробітникам компанії «УКРАВІТ» за чудову можливість ознайомитися із сучасним виробництвом.

Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook