Сучасні в навчанні, дослідженнях, управлінні і спілкуванні: мультимедійні аудиторії навчального корпусу №3

3 січня 2019 року

     Під час відновлення навчального корпусу №3 значна вага була приділена технічному оснащенню лекційних аудиторій та конференц-залів. На сьогодні вже не можливо уявити лектора, який би не використовував на заняттях електронного гаджета, а тому всі лекційні аудиторії були оснащені мультимедійними проекторами. Особливо хочеться відмітити, що встановлені проектори укомплектовані Wi-Fi-модулями, які дозволяють підключатись до них використовуючи бездротові технології з ноутбука, планшета, смартфона чи навіть транслювати відеопотік прямо з Інтернету. Крім того вони дозволяють виводити на екран зображення з кількох пристроїв одночасно, що досить зручно при обговоренні, порівнянні або аналізі студентами кількох варіантів проектів. Такі можливості аудиторій з задоволенням були підхоплені та використовуються викладачами.

     Ще більші можливості має обладнання конференц-залів, призначених для проведення засідань вченої ради («зелена зала», кімн. 308), ректоратів (кімн. 213), зборів та конференцій студентів та науковців («голуба зала, кімн. 309), зали для відеоконференцій (кімн. 226).

     Так «голуба» та «зелена» зали для зручності учасників оснащені двома відео-проекторами з можливостями використанням як дротових, так і бездротових технологій трансляції зображення, аудіо-конференц системами, переносними радіомікрофонами, акустичними системами, можливістю підключення відео-конференц системи, моніторами для членів президії.

     Окремої уваги заслуговує зала для проведення відеоконференцій. Вона проектувалась спеціально для проведення наукових web-конференцій, виробничих нарад з керівниками регіональних структурних підрозділів без відриву їх від навчальних закладів, переговорів з зарубіжними партнерами університету. Крім аудіо-обладнання (мікрофони, підсилювачі, акустичні системи) тут встановлено рідинно-кристалічний екран розміром 75 дюймів, що дозволяє значно якісніше, чим за допомогою проектора, відображати інформацію, та відео-конференцсистему. Відеокамера має можливість масштабувати зображення, що передається, а також може налаштовуватись на передачу зображення з наперед визначених точок із заданим масштабом та швидким переходом між цими точками. Працює така конференц-система із поширеним програмним забезпеченням (наприклад, Skуре, Google Meet тощо).

      Можливості цієї зали вже широко використовуються в університеті. Тільки восени та в грудні пройшли багато заходів, зокрема міжнародна web-конференція, присвячена проблемам розвитку коноплярства, Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Місцеве самоврядування: сучасні тенденції розвитку» тощо. За деякий час перед тим, із використанням можливостей цієї зали було успішно проведено атестацію науково-педагогічних працівників відокремлених навчальних закладів університету. Причому, атестаційна комісія, у складі якої були представники Міністерства освіти і науки та проректори університету, знаходились в залі, а викладачі, які проходили атестацію, – в своїх навчальних закладах. Це дозволило комісії за два дні провести атестацію в навчальних закладах, віддалених від Києва на сотні кілометрів (м. Бережани і м. Заліщики Тернопільської області, м. Мукачево Закарпатської області) не виїжджаючи у довготривале відрядження. А в січні 2019 року ректор Станіслав Ніколаєнко, завдяки якому і стало можливим онлайн спілкування на сучасному рівні, проведе співбесіди з керівництвом відокремлених підрозділів щодо перспектив розвитку.

      Отож, можливості є і їх потрібно ефективно використовувати.

Віктор Теплюк,
начальник інформаційно-обчислювального центру

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook