Розвиваємо міжнародну співпрацю з Латвійським університетом наук про життя та технологій

19 грудня 2018 року

     У рамках візиту до Латвійського університету наук про життя та технологій, м.Єлгава ректор Станіслав Ніколаєнко з учасниками делегації відвідали навчальні та дослідницькі потужності цього університету. Серед таких об`єктів три лабораторії: харчових технологій, біотехнологій та мікробіології, також завітали до клініки ветеринарної медицини при університеті. Цікавим є той факт, що всі ці об’єкти побудовані за кошти проектів отриманих від ЄС, що свідчить про розуміння необхідності розвитку університетів через зміцнення матеріально-технічної та лабораторної потужностей університету, а не шляхом скорочення кількості університетів.

     Лабораторія з аркових технологій набуває все більшої популярності серед бізнесу, який все більше потребує нових технологічних рішень та апробації продукції перед запуском її на ринок. Декан факультету харчових технологій висловив зацікавленість у співпраці зі вченими нашого університету.

     Лабораторія біотехнологій спеціалізується на оцінці якості кормів для тваринництва. Латвійські фермери все більше звертають увагу на якість кормів для тварин і як наслідок лабораторія працює лише на замовленнях від компаній які виробляють корми.

 

     Лабораторія мікробіології є сертифікованою ЄС для здійснення аналізу води.

     Ветеринарна клініка складається з трьох відділень: для малих тварин, коней та великих тварин. Включає в себе стоматологію, стаціонарне відділення, а також хірургічне відділення. Клініка відрізняється тим, що протягом трьох годин після початку обстеження там встановлюють точний діагноз та призначається необхідне лікування. Клієнтами клініки є також тварини, яких привозять із за кордону (зокрема Литви, Естонії, Великої Британії, Нідерландів, і навіть з України привозили коней на обстеження). Вартість послуг в ній дорожча порівняно з клініками для людей мінімум на 20% (прийом у ветеринарного лікаря коштує 40 євро, а у лікаря для людини близько 30 євро).

     У результаті переговорів ректор Станіслав Ніколаєнко та ректор Ірина Пільвере домовилися щодо розвитку співпраці поміж науковцями університету в рамках конкурсу спільних наукових проектів між Україною та Латвію та проектами ЄС (Erasmus+, COST).

     Також, Станіслав Ніколаєнко привітав університет зі 155 річчям від дня заснування та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Олександр Лабенко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook