Реалізуючи програму «Голосіївська ініціатива 2020»: завершено черговий етап програми енергозбереження і реставрації історичних будівель університету

12 грудня 2018 року

     Рік 2018 у плані ремонтно-будівельних робіт університет закінчує на позитиві. Численні об’єкти, де працювали будівельники-господарники, вже здано або до кінця року буде здано. Але краще один раз побачити, аніж сім разів прочитати на сайті.

     Гляньмо на перший корпус. Фасад перлини українського необароко знову заграв первинними барвами – блакитними. Тут за програмою енергозбереження замінено всі вікна – більше 220, і зараз утеплено та відновлено відкоси, говорить проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. На ці цілі витрачено порядку 3,5 мільйона бюджетних коштів. ТОВ «ВІАНТ-буд» провело ці роботи швидко і якісно.

     У результаті в корпусі відчутно потепліло, відзначають у деканаті факультету тваринництва та водних біоресурсів. Хоч його приміщення і розташовані біля вхідної групи, температура тут тепер комфортна: не менше плюс 20 градусів.
     Схожа робота проведена і у четвертому корпусі, де теж капітально відреставровано фасад. Не кажучи вже про утеплення і заміну 117 вікон. При виконанні цих робіт освоєно 2 мільйони 700 тисяч гривень!

     У кампусі утеплено і капітально відремонтовано гуртожитки №№ 1, 2, 3, 4, 5.

     У якому ще українському виші сьогодні ведуться такі великі масштабні роботи, при проведенні яких враховуються й нюанси історичної архітектурної спадщини?

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook