Соціально-економічні проблеми аграрного розвитку регіонів обговорили на всеукраїнській конференції у Ніжинському агротехнічному інституті

6 грудня 2018 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

5 грудня на базі інституту відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціально-економічні проблеми аграрного розвитку регіонів».

Конференція зібрала напрацювання близько 100 учасників з різних областей України: студентів, аспірантів, молодих науковців і досвідчених вчених. Привітала учасників конференції та побажала результативної роботи декан факультету економіки, менеджменту та логістики Наталія Царук.

 

На пленарному засіданні з доповіддю «Поняття інформаційної безпеки в системі сучасного менеджменту» виступила керівник мережі магазинів електронних послуг «Твій час» Світлана Мирна. Вона закцентував увагу присутніх на необхідності і важливості захисту інформації, організації процесу електронного документообігу, безпеку в кібер-просторі в умовах інформаційної економіки для сучасного управлінця. Далі про стан розвитку сільського господарства Чернігівської області у контексті цілей сталого розвитку доповіла старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін інституту Ольга Безпала.

 

Тему «Аналіз виробництва сільськогосподарської продукції в контексті продовольчої безпеки» підняла завідувач кафедри аграрної економіки Інна Дворник, зосередивши увагу на структурі виробництва агарної галузі та дефіциті споживання певних груп товарів населенням України. Продовженням до даного питання стала доповідь «Споживчі тенденції населення в умовах децентралізації владних повноважень» старшого викладача кафедри менеджменту Галини Македон, що відмітила негативні тенденції та загрози, що існують у зв’язку із значною часткою споживання, особливо на продовольчі витрати.

Логістичний напрям представив доцент кафедри транспортних технологій Ілхом Махмудов з доповіддю «Обґрунтування раціонального збирально-транспортного комплексу машин для цукрового буряку», який наголосив, що саме скорочення транспортних витрат дозволяє якісно знизити собівартість продукції, що підвищує конкурентоспроможність продукції в ринкових умовах.

 

Важливе для кожного присутнього питання «Бути громадянином об’єднаної територіальної громади» підняв доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Віктор Литовченко. В ході дискусії прозвучало твердження про важливість національної стратегії розвитку і відповідальність кожного громадянина. Заключною стала доповідь старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Олександра Грабовецького «Фермер і держава: перспективи правової співпраці», що дозволила зрозуміти перспективи процесу юридичного становлення фермерських господарств в Україні, труднощі та поради для оптимальної реалізації. Оскільки процес децентралізації та реформ передбачає становлення від сімейних фермерських господарств до потужних промислових і до розвитку аграрної галузі загалом.

 

Далі учасники продовжили роботу по напрямах конференції: менеджмент та економіка господарської діяльності; облік і оподаткування діяльності суб’єктів господарювання; логістична інфраструктура та транспортне забезпечення регіонального розвитку та гуманітарний аспект розвитку регіонів.

Впевнені, що резолюція учасників конференції сприятиме ефективному соціально-економічному розвитку регіонів.

Дякуємо всім учасникам конференції.

Наталія Царук,
декан факультету економіки, менеджменту та логістики
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook