Всеукраїнська наукова конференція «Сучасні проблеми бухгалтерського обліку та фінансів»

23 листопада 2018, 17:00

22 листопада 2018 року кафедра фінансів НУБіП України завітала до Національного університету харчових технологій. На базі університету, за участі Навчально-наукового інституту економіки і управління було проведено Всеукраїнську наукову конференцію «Сучасні проблеми бухгалтерського обліку та фінансів».

Шановано зустріли учасників конференції завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Шірінян Лада Василівна, завідувач кафедри обліку і аудиту, кандидат економічних наук, професор Чернелевський Леонід Миколайович, а також співробітники кафедр фінансів та обліку і аудиту НУХТ. З вітальним словом до учасників конференції виступила  заступник директора з навчально-наукової роботи Навчально-наукового інституту економіки і управління, кандидат економічних наук, доцент Слободян Наталія Ярославівна. Вона переказала найщиріші вітання учасникам наукової конференції від ректора Національного університету харчових технологій, доктора технічних наук, професора Українця А.І., та директора Навчально-наукового інституту економіки і управління, кандидат економічних наук, доцент Шеремета Олега Олексійовича.

   

Географія учасників Всеукраїнської наукової конференції була обширною – Суми, Черкаси, Львів та інші міста України. На Пленарному засіданні виступили: д.е.н., професор, академік НААН України, Саблук П.Т. (доповідь на тему «Завдання спеціалістів з обліку в забезпеченні аграрних перетворень»); Перший заступник Голови Державної казначейської служби України, к.е.н. Дуда В.П. (доповідь - Особливості виконання державного бюджету України), Начальник Управління ліквідності та казначейських операцій, к.е.н. Зварич О.В. (доповідь – Фінансово-економічний аналіз у прогнозування доходів бюджету за податковими надходженнями); Виконавчий директор Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України Легка В.Г. та інші.

Також з ґрунтовною доповіддю «Сучасний стан валютного ринку в Україні та проблеми його розвитку» на Пленарному засіданні виступила к.е.н., доцент кафедри фінансів НУБіП України Данилевська-Жугунісова О.Є. Жвавий інтерес у учасників Всеукраїнської наукової конференції викликали дослідження к.е.н., доцента кафедри фінансів Лемішко О.О., яка доповіла на тему «Діагностика фінансової стійкості сільського господарства України».

   

На секційному засіданні результати досліджень представили науковці Національного університету харчових технологій, Сумського державного університету, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Львівського національного університету імені Івана Франка та ін. Д.е.н., професор Ширінян Л.В. у своїй доповіді підкреслила, що сучасною проблемою фінансів є формування теоретико-методологічних засад та обґрунтування практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності фінансового регулювання. Також вона відзначила, що результатом плідної праці колективу кафедри фінансів НУХТ стала розробка нового інтегрального показника конкурентоспроможності ринку (запропоновано визначати як  середнє геометричне коефіцієнта концентрації й індексу Герфіндаля – Гіршмана) і визначено критерії застосування такого показника на основі використання авторської системи кількісних оцінок.

Підсумком конференції стало прийняття рекомендацій щодо напрямків вирішення нагальних проблем обліку і фінансів на сучасному етапі розвитку економіки держави. Колектив кафедри фінансів НУБіП України щиро дякує НУХТ за гостинність і цікавий науковий досвід, а також сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Лемішко О.О.,

доцент кафедри фінансів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook