Компанія «АРТЕЗІЯ» стала ще однією базою практик для майбутніх енергетиків

17 листопада 2018 року

    Рік тому кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка розпочала співпрацю з компанією «АРТЕЗІЯ», котра успішно заявляє про себе в області виробництва та автоматизації промислової теплоенергетики. Підприємство успішно реалізує як комплексні проекти пароконденсатних систем так і окремі види обладнання. Поштовхом до співпраці стала активна позиція асистента кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка (далі АРС) Марини Гачковської на конференціях та круглих столах, що їх організує Асоціація Підприємств Промислової Автоматизації України (АППАУ), до складу якої входять науковці кафедри.
    У Міжнародному виставковому центрі під час виставки «Енергетика в промисловості» представникам кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка у складі завідувача Віталія Лисенка, доцента Володимира Решетюка та асистента Марини Гачковської компанією «АРТЕЗІЯ» були урочисто вручено сучасний контолер Raspberry Pi з ліцензійним програмним продуктом «mySCADA» (Прага, Чеська Республіка), системним інтегратором та офіційним дистриб’ютором якої в Україні є компанія «АРТЕЗІЯ». Цей технічний виріб та програмний продукт стануть прекрасним доповненням в уже діючих кафедральних лабораторіях мікропроцесорної техніки.

    І ось 14 листопада 2018 р. один із провідних менеджерів компанії Олег Касацький завітав на кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка, де зустрівся із її співробітниками та студентами. Олег у своїй доповіді проінформував про основні розробки компанії та вимоги сучасного ринку праці в галузі автоматизації до потенційних працівників щодо системи знань та компетенцій. 

     За результатами зустрічі, котра пройшла цікаво і невимушено, досягнуто домовленості про співпрацю: проходження практики студентами та їх працевлаштування в компанії, про об’єднання зусиль науки та бізнесу. Домовились про виступ представника компанії на засіданні вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

    Висловлюємо вдячність технічному директору компанії «АРТЕЗІЯ» Вадиму Лебідю та керівнику відділу продаж Олегу Касацькому за співпрацю та сподіваємося про подальші цікаві результати.

Олексій Опришко,

доцент кафедри АРС

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook