Кафедра фізичного виховання провела для студентів «Тиждень туризму»

14 листопада 2018 року

     У сучасному світі з’являється все більше новітніх засобів для організації і проведення відпочинку, а головним позитивним моментом цього є тенденція до ведення активного та здорового способу життя. Одним з найпопулярніших видів такого відпочинку, серед усіх вікових груп населення, є туризм.

     Сучасні технологічні досягнення дають великі можливість туристичній сфері для урізноманітнення своїх видів та необхідних для них засобів. До найдоступніших видів туризму можна віднести пішохідний, адже його організація потребує найменшу кількість спеціальних засобів та підходить для людей з різним рівнем фізичної підготовки. Тому, з 5 по 9 листопада 2018 року, кафедра фізичного виховання оголосила «Тижнем пішохідного туризму» аби озброїти студентів необхідними знаннями та навичками про: «Техніку пересування і екіпірування пішохідного туриста», «Першу долікарську допомогу при отриманні травм, укусах диких тварин, комах та отруєннях», «Облаштування туристичного побуту: встановлення намету, розпалювання вогнища» та «Організацію туристичного дозвілля: в’язання вузлів, ігри, естафети, конкурси». Паралельно відбувалися змагання з «Орієнтування на місцевості».

     Викладачами кафедри фізичного виховання були підготовлені відповідні локації, відвідавши які студенти першого та другого курсів навчання отримали теоретичні і практичні знання та навички необхідні для організації і проведення пішохідного туристичного походу. Також вони сходили на пішу екскурсію та ознайомилися з прилеглою територією нашого університету, де мали змогу випробувати набуті знання на практиці. Загалом, близько 1000 студентів прийняли участь в заході.

Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook