День бійця територіальної оборони в Немішаївському агротехнічному коледжі

8 жовтня 2018 року

     6 жовтня 2018 року на базі Немішаївського агротехнічного коледжу НУБіП Бородянщина відзначила День бійця територіальної оборони. Він зібрав керівників району – в.о. голови Бородянської районної державної адміністрації Валентина Корнієнко, голову Бородянської райради Георгія Єрко, військового комісара Романа Смольянінова, головного лікаря Бородянського центру первинної допомоги Миколу Бовсуновського, представників пожежної служби та преси.

     Розпочалося святкування урочистою ходою бійців територіальної оборони району, серед яких були учасники бойових дій, які захищали суверенітет нашої держави на Сході України. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, які віддали свої життя за Вітчизну.
     Як відмітив директор коледжу Володимир Альохін, відзначення Дня бійця територіальної оборони – це одна зі знакових подій, яка демонструє наші згуртованість, патріотизм, готовність щоденно захищати свою державу. Можна завоювати територію, та не можна завоювати народ!

    Георгій Єрко підкреслив, що в світлі сучасних подій наші співвітчизники демонструють високий рівень патріотизму та готовність захищати Батьківщину.
    А Роман Смольянінов зазначив: ми не можемо знати, які плани в агресора, тому повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій. А відтак, у нас має бути дієздатна система територіальної оборони району. Нині ми вийшли на повне розуміння і відпрацювання ситуації від системи оповіщення і злагодження до взаємодії і підпорядкування командирам. Причому не розраховуємо на сили лише військових, а готуємось провести відповідні навчання, залучивши й громадськість.

     Програма заходу була насиченою і різноманітною. Працівники Бородянського РВ ГУ ДСНС України в Київській області продемонстрували показове гасіння пожежі та надали можливість кожному бажаючому спробувати себе в якості пожежника. Медики району навчали основним прийомам надання першої домедичної допомоги, накладання шини, штучного дихання тощо. Молодь змагалась на швидкість зі складання-розкладання зброї, тоді як керівники старшого покоління згадували навички військової підготовки студентських років.
     У концертній частині для гостей виступили учасники художньої самодіяльності коледжу студії «Зорецвіт».

Антоніна Костромська,
фото Вікторія Мотілова 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook