100 років Василю Сухомлинському: учитель добра і краси

6 жовтня 2018 року

     28 вересня 2018 року виповнилося 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського, який був непересічною творчою особистістю й увійшов у пантеон відомих постатей України.

     Усе життя він присвятив вихованню дітей. У своїй роботі Василь Сухомлинський завжди сповідував навчання без примусу, виховання без покарань, співпрацю дітей та дорослих. На відзначення цієї дати у читальному залі бібліотеки Бережанського агротехнічного коледжу відбулась тематична година «Людина починається з добра».
     Тему філософського підходу до виховання підростаючого покоління, її багатоплановість, глибину і сучасність розкрила викладач, керівник Школи молодого педагога Олександра Бойко. Вона звернула увагу присутніх на те, що в своїх працях він постійно звертається до майбутнього й веде з ним діалог, тому ми і сьогодні маємо змогу черпати нові ідеї, впроваджуючи їх у життя.

  

     Викладач української мови та літератури Ганна П’єнтак у своєму виступі зазначила, що найкращим виразником складних морально-етичних ідей В. Сухомлинський вважав художнє слово. У його творах розкриваються смисли найважливіших духовних скарбів людства: любов до матері, цінування життя, зв’язок із своїм родоводом, Батьківщиною, любов до рідної мови, природи тощо.

     З літературною спадщиною Василя Сухомлинського ознайомила присутніх завідувач бібліотеки Ольга Михайлишин.

  

   На завершення практичний психолог Василь Лещук підкреслив, що кожне покоління по новому сприймає В. Сухомлинського, знаходить цінні дороговкази для навчання і виховання. Думки Василя Сухомлинського, ще довгий час не втрачатимуть актуальності, його гуманістична педагогіка залишатиметься актуальною для прийдешніх поколінь, а в його книгах ми знайдемо чимало відповідей на запитання, які турбують нас і в епоху освітніх змін.
     Наш виховний захід більш ширше ознайомив присутніх з життям і творчістю В.О Сухомлинського, допоміг усвідомити, які чесноти потрібно мати в серці, як розвивати вміння аналізувати свої вчинки та вчинки інших, виховувати вміння пробачати та бути чуйним один до одного.

     Вдало доповнила захід книжкова виставка «В.Сухомлинський – учитель добра і краси».

Тетяня Малопінська,
бібліотекар

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook