Методи арт-терапії у роботі з токсичними емоціями

26 вересня 2018, 22:58

      25 вересня відбувся запуск проекту School of Practical Psychology («Школа практичної психології»), організованого кафедрою психології гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП.

      «Методи арт-терапії у роботі з токсичними емоціями» - такою була тема першого продукту цього проекту у форматі арт-проекту. Незабутній і наповнений емоціями тренінг проводила відомий і досвічений тренер – Ірина Іщенко, магістр психології, сертифікований арт-терапевт, член асоціації арт-терапевтів України. Учасниками тренінгу були психологи першого та другого курсу спеціальності «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП.

     Тренінг відкрив завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Шмаргун Віталій Миколайович. Він розповів про новий проект, його формат, цілі та задачі, презентував арт-терапевта Ірину Іщенко і….. розпочалася справжня і захоплююча практична робота.

 

       Тема тренінгу актуальна і знайома кожному – наші емоції. Іноді позитивні, іноді негативні, іноді токсичні…., але завжди продуктивні, якщо вмієш з ними працювати. І не просто працювати, а робити це найбільш екологічним і ефективним методом – арт-терапією.
        Професіонали (а тепер і студенти-психологи НУБіП!!) знають, що арт-терапія – м’який, лагідний і в той же час глибокий метод особистісного зцілення в арсеналі психологів. Форма, колір та інші характеристики продуктів творчості (малюнків, виробів з пластиліну, піску тощо) здатні розкрити істинні бажання людини, її страхи, ставлення до людей та світу. Вони можуть також вплинути на психологічний, емоційний та фізичний стан людини.
        Як виявилось, арт-терапія майже не має протипоказань і може бути «чарівною паличкою» в руках психолога. За допомогою малювання, (колажування, ліплення, візуалізації) арт-терапія сприяє проникненню у світ підсвідомості і забезпечує усвідомлення власних ресурсів, можливостей і особистісне зростання.
 

       Учасники тренінгу не просто познайомилися з техніками арт-терапії, але і дізналися багато нового про самих себе, свої почуття, внутрішні конфлікти та глибинні бажання. Вони побачили, що  малюнок, і головне його аналіз, може дати вихід внутрішнім конфліктам і сильним емоціям, усунути страх, зрозуміти власні почуття, сприяти зняттю напруги тощо. За допомогою малювання учасники мали можливість пропрацювати власні емоційні стани, усвідомити психологічні межі,а також зрозуміти багатогранність власного «Я».

           Чекаємо наступної зустрічі на проекті

School of Practical Psychology

Професор кафедри психології, д. пс. наук Шамне А.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook