Вчена рада агробіологічного факультету затвердила новий курс розвитку

30 серпня 2018 року

     30 серпня відбулося розширене засідання вченої ради агробіологічного факультету за участю всіх науково-педагогічних працівників та представника від ректорату начальника відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики Василя Туринського.

     Порядок денний засідання розпочався із доповіді декана факультету Оксани Тонхи про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу агробіологічного факультету за 2017-2018 н.р. та завдання на новий навчальний рік. У своєму виступі декан окреслила головні досягнення колективу факультету у навчальній, науковій та інноваційній діяльності. Детально проаналізувала структурну організацію факультету, кадровий склад науково-педагогічних працівників. За якісним складом факультет займає одне з перших місць в університеті. На факультеті працюють 2 академіки НААН, 6 член-кореспондентів НААН, 1 Заслужений працівник сільського господарства, 2 Заслужені діячі науки і техніки, професорів, докторів наук – 20,7 %, доцентів, кандидатів наук – 62 %.

     Декан відмітила ефективність різних форм профорієнтаційної роботи НПП і студентів як результат успішної цьогорічної вступної кампанії. Потрібно зазначити, що у 2018 році на ОС «Бакалавр» підвищився прохідний бал на спеціальність «201 Агрономія» на 10 пунктів і становив 154 бали, а на спеціальність «203 Садівництво та виноградарство» 9 пунктів до 148 балів. На спеціальність «201 Агрономія» прийнято на денну форму навчання 218 осіб, а спеціальність «203 Садівництво та виноградарство»  27 осіб, що майже в 2 рази більше в порівнянні з 2017 роком.

     Завдяки високому рівню викладацького складу студенти факультету займають командні та особисті призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, а також на конкурсах наукових робіт. Проведено ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Хімія». Студенти агробіологічного факультету стали лауреатами конкурсу фонду Бориса Колеснікова і отримали можливість відвідати міжнародну аграрну виставку у Вероні (Італія).

     За обсягами фінансування агробіологічний факультет в університеті є лідером завдяки кафедрам землеробства та гербології, генетики. селекції і насінництва, агрохімії та якості продукції рослинництва та кормовиробництва, меліорації і метеорології. За минулий рік зросла кількість публікацій у в Skopus та WoS з 7 до 12.

     Важливим результатом роботи є зміцнення матеріально-технічної бази факультету, а саме: ремонт у 4 корпусі аудиторій – 40, 5, 69, 71, 28 у 2 корпусі аудиторія 26, у гуртожитку №11 – 9 кімнат, а у гуртожитку №8 – 4 кімнати для першокурсників. В НДП «Плодоовочевий сад» прокладено систему краплинного зрошення для овочевих культур. Проведена робота дає можливість покращити якість освітніх послуг, а також створює позитивний імідж агробіологічного факультету і НУБіП України.

     Щодо спортивно-масових заходів, то в цьому напрямку в університеті немає рівних. Колектив факультету – переможець спортивної Спартакіади серед студенів НУБіП України, переможець спортивної Спартакіади серед НПП НУБіП України, лауреат конкурсу «Голосіївська весна – 2018» (диплом ІІІ ступеню), краща спортивна група, лауреат конкурсу пісенних баталій.

     Крім зазначеного, серед цілей на новий навчальний рік, що їх назвала декан – підвищення індексів цитування, публікаційної активності у Scopus, іншомовної кваліфікації, якісна освіта, участь у грантових програмах, інформатизація освітнього процесу, поглиблення міжнародної співпраці.

     Активну участь в обговоренні звіту декана взяли начальник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики Василь Туринський, директор НДІ рослинництва і ґрунтознавства Ганна Ковалишина, професор кафедри ґрунтознавства Віктор Забалуєв, завідувачі кафедр Семен Танчик, Тетяна Кондратенко, Надія Антрапцева, Лідія Нестерова, доцент кафедри рослинництва Людмила Єрмакова та інші, які позитивно оцінили роботу факультету, окреслили основні завдання та проблеми колективу. Вчена рада агробіологічного факультету схвалила проект рішення і проект плану роботи на 2018-2019 навчальний рік.


     Під час розширеного засідання вченої ради були вручені подяки викладачам факультету за роботу у приймальній комісії та дипломи за участь у навчально-виробничому семінарі Німецько-українського аграрного демонстраційного центру.

     На завершення декан ознайомила всіх присутніх з програмою проведення Посвяти в студенти та Дня знань.

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого грунту  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook