Школа першокурсника на гуманітарно-педагогічному факультеті: день перший

8 серпня 2018 року

     Чи не найчисельнішою за кількістю студентів нового набору стала Школа першокурсника на гуманітарно-педагогічному факультеті – у блакитній залі, де проводився захід, – ніде і яблуку впасти, адже сюди зі своїми батьками завітали близько 400 першокурсників. Але не тільки кількісно зросли у цьому році. Великі надії покладаємо на цьогорічних студентів, говорить декан факультету Василь Шинкарук, з огляду на досягнення, які вже мають першокурсники. У цьому переконалася й інформаційна служба НУБіП. За короткий час перед початком офіційної частини зібрання ми встигли поспілкуватися із представниками усіх спеціальностей. Певні, працювати з такими вихованцями – одне задоволення: розумні, кмітливі, спортивні, творчі та артистичні… цей перелік можна продовжувати – і все це про наших першокурсників. Отож, знайомтеся.

     Серед першокурсників «Професійної освіти» – учасниця конкурсу учнівських наукових робіт МАН Маргарита Гулян. Ще будучи школяркою, вона вже взялася досліджувати дуже серйозну і актуальну педагогічну проблематику – ціннісні орієнтації сучасної української молоді, власне й яку продовжуватиме вже в НУБіП. Та її коло інтересів і уподобань не обмежується виключно наукою – дівчина грає на фортепіано та гармоніці. Її колега – Максим Нейфельд із 183 конкурсними балами після відвідин НУБіП, аби вступити на «Професійну освіту», скасував вже подані заяви до інших вишів. Анжела Закарян та Аліна Неклюдова використали при вступі додаткові бали, які отримали за результатами олімпіади для вступників і підготовчих курсів.

     Нову спеціальність «Журналістика» в НУБіП обрала переможниця та фіналістка тематичних конкурсів: всеукраїнського «Я-журналіст» та міжнародного «Дитятко» Іванна Приходько. Ще двоє майбутніх журналістів – Вікторія Хлопчанюк та Катерина Іконнікова – відстоюватимуть честь факультету та університету на спортивних змаганнях. Обидві дівчини мають серйозні досягнення: відповідно третій юнацький розряд із легкої атлетики та перемоги на чемпіонатах України з веслування на човнах і… хіп-хопу. До них приєднується і переможниця змагань з боксу Анастасія Потапенко, яка до того ж має третій розряд із настільного тенісу. Різниця тільки в тому, що Анастасія віддала беззаперечну перевагу «Соціальній роботі».

     Не побоялися високого конкурсу за спеціальністю «Міжнародні відносини» і, як і більшість їхніх тепер уже однокурсників, віддали перший пріоритет омріяній спеціальності Максим Бойко та Анна Грищук.
     Серед першокурсників, які зробили вибір на користь філології (німецька мова) – переможниця літературно-мовних конкурсів Дарія Палащук, до речі, документи подала тільки до нашого університету, Кристина Сторчак, яка остаточний вибір зробила після ретельного вивчення навчальних планів, розміщених на сайті. Поліну Черкасову та Юлію Хауху об’єднує те, що обидві дівчини обрали німецьку філологію після відвідин університету.

     Перший і головний пріоритет на користь філології (англійська мова), як зазначає сам першокурсник Євгеній Горькавий, віддав не роздумуючи. Університет, факультет і спеціальність обрали за дуже гарними відгуками нашої випускниці, яка після закінчення навчання тут працює перекладачем в США, додає мама хлопця Лілія Василівна. Що ж до очікувань від навчання в університеті, у Євгенія їх багато: якісна освіта і можливість подальшого працевлаштування, спілкування і самореалізація – словом усі пункти із аналогічного запитання в анкеті першокурсника, говорить юнак. До речі, він серйозно обдумує навчання і на кафедрі військової підготовки. Одна заява і тільки НУБіП – таким став вибір першокурсниці Ірини Бабюк. І цей крок уже себе виправдав, зазначає дівчина. Та, крім навчання, вона планує продовжувати займатися футболом, удосконалювати здобутий досвід у футбольній команді с. Кодаки Васильківського району.

     Упевнена, що й інші талановиті першокурсники гуманітарно-педагогічного факультету стануть героями наших публікацій. А поки що вони детальніше знайомляться з можливостями факультету і університету, про які під час офіційної частини розповів декан Василь Шинкарук. Мова йшла про якісну освіту, що її забезпечують досвідчені викладачі, практичну підготовку, програми «подвійних дипломів», безкоштовне стажування, академічні обміни, вивчення іноземних мов на факультеті та отримання відповідного сертифікату по завершення навчання та ін. Велика увага була приділена організаційним моментам, процедурі поселення в гуртожиток для іногородніх. Також першокурсникам і їхнім батькам була запропонована інформація про можливості поєднання навчання із працевлаштуванням від ради роботодавців факультету. Зокрема, про студентські проекти, розраховані на майбутніх фахівців із психолого-педагогічною освітою і гуманітарною підготовкою, виступила заступник директора з персоналу регіону Центр ТОВ «Сільпо-Фуд» і випускниця факультету Юлія Євтушенко.

     Після на першокурсників чекало знайомство з випусковими кафедрами, відбір до художніх колективів та спортивних секцій.
     Таким був перший день «Школи першокурсника» для гуманітаріїв. Далі буде…

Ольга Наконечна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook