Україна – Польща: учасники-партнери в рамках міжнародного проекту розвитку стратегічного партнерства ERASMUS+ – TOPAS обговорили моделі практичного навчання

14 липня 2018 року

 У Вроцлавському університеті наук про життя (Польща) відбулась чергова запланована зустріч учасників-партнерів міжнародного проекту в рамках програми розвитку стратегічного партнерства ERASMUS + «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері/ TOPAS» (координатор від України – д.е.н., професор, декан економічного факультету А. Діброва).

На зустрічі наш університет був представлений факультетом аграрного менеджменту (к.е.н., ст. викладач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Дмитро Кирилюк) та факультетом інформаційних технологій (к.е.н., доцент кафедри економічної кібернетики Катерина Тужик).
 
Засідання відкрив вітальним словом проректор з навчальної та виховної роботи Вроцлавського університету наук про життя, професор, доктор хаб. інженерних наук Йозеф Совінськи. Під час зустрічі 10 університетів-партнерів представили свої університети та презентували можливості щодо майбутньої потенційної співпраці у науковій та освітній сферах.
 
У ході воркшопів учасники обговорили концепцію моделі практичного навчання у відповідності до сучасних вимог болонської системи та Європейських вимог до практичного навчання студентів та можливості її запровадження в українських університетах. Активне обговорення викликали питання вирішення конфліктних ситуацій під час проходження студентами практики, особливості збору даних підприємств та формування їх бази даних, процедура звітування студентів за результатами проходження практичного навчання та аналіз динаміки працевлаштування випускників університетів.
Окрім цього, на зустрічі обговорювалось питання розробки та впровадження спільних навчальних курсів платформі MOOC, що дозволить в подальшому проводити спільні лекційні та практичні заняття в університетах-партнерах. 
 
Також під час робочої зустрічі було презентовано результати проведеного опитування представників бізнесу, викладачів та студентів в країнах університетів-учасників, які показали можливості для покращення навчання та співпраці з бізнесом.
Зустріч завершилась візитом до представництва німецької компанії KWS в Польщі, яка займається вирощуванням і реалізацією насіння та гібридизацією культур загальною площею посівів - 1600 га. Компанія здійснює свою діяльність в Україні, Польщі, Росії, Білорусі. Керівник господарства Даг фон Капхер зазначив, що він регулярно буває в Україні та консультує українські аграрні підприємства, а також виявив зацікавленість провести лекційне заняття для студентів університету в контексті покращення змісту практичного навчання. 
 
 
 
 
 
Зустріч закінчилась підведенням підсумків, де учасники затвердили план діяльності та обов’язки кожного партнера на даному етапі реалізації проекту.
Катерина Тужик
Дмитро Кирилюк
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook