СТУДЕНТКА 3 КУРСУ ІРИНА МАГЕЙ ПРО ВИРОБНИЧУ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНУ ПРАКТИКУ

12 липня 2018, 17:44

Ірина Магей цього року виробничу соціально-педагогічну практику проходить у Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, зокрема у сучасному дитячому таборі «Движок-Хвиля». У ньому відпочинок спрямований на патріотичне виховання, на культурний, спортивний та інтелектуальний розвиток кожної дитини.

Табір знаходиться в лісі. Діти практично цілий день перебувають на свіжому повітрі. Велика наповнюваність табору дає можливість дитині спілкуватися з однолітками. Програма відпочинку спрямована на формування і розвиток творчих, комунікативних, спортивних та інтелектуальних здібностей дітей та підлітків. Цьому передусім сприяють різні заходи: конкурси, вечірні розважальні програми, різноманітні спортивні змагання, спортивні та творчі гуртки, ігрова програма «Академія спілкування» тощо.

Протягом всіх змін із дітьми працює згуртований, досвідчений педагогічний колектив, кожен член якого до роботи у таборі проходить підготовку в «Школі вожатих» та «Асоціації вожатих України».

У штаті педагогічного колективу є психолог. Він за допомогою сучасних методик і консультацій під кінець зміни складає психологічний паспорт кожної дитини, який видається батькам.

«Запалюємо зірки!»

«Особистий приклад роботи на сцені»

«Закриття зміни. Ми прощаємось не назавжди!»

«Кожна дитина – творча особистість!»

«Наш загін»

Також Ірина Магей була у числі тих, хто16 червня 2018 р. на території Національного музею народної архітектури та побуту України (музей «Пирогово») організовував проведення X Київського міського фестивалю зі спортивної риболовлі серед дітей та молоді з інвалідністю «Золота рибка».

«Золота рибка» – традиційний захід, що є поширеним серед сімей, які виховують дітей різних нозологій. Всі вони є клієнтами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) м. Києва (зокрема «Центрів соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з ф/о»).

Мета заходу – залучення дітей та молоді з інвалідністю до спортивних змагань із рибної ловлі, як засобу реабілітації, шляхом участі у командній роботі, спілкуванні. Під час свята діти та молодь отримують позитивні емоції, знання щодо національних традицій із рибної ловлі, розвивають здібності, формують навички самостійної риболовлі.

Захід розпочався урочистим шикуванням, під час якого відбулося відкриття змагань. Цього року свято об’єднало 60 спортсменів (10 команд, по одній із кожного району м. Києва), які продемонстрували свої «рибальські» таланти.

Змагання загальною тривалістю 3 години проводились поплавковою вудкою з берега. Учасників підтримували батьки, соціальні працівники, волонтери. Суддівство здійснювалося професійними суддями згідно з існуючими спортивними правилами.

У вільний час діти та їхні батьки ознайомилися із національною культурною спадщиною Національного музею народної архітектури та побуту України та пригощалися смачною юшкою. В рамках Фестивалю відбувся конкурс стендів, присвячених українським національним традиціям з рибної ловлі.

Свято пройшло успішно. Всім було весело. Дити-інваліди отримали незабутні емоції, а майбутні фахівці соціономічної сфери – практичний досвід роботи з дітьми та молоддю із обмеженими можливостями.

Ірина Магей,
студентка 3 курсу гуманітарно-педагогчного факультету;
керівник практики –
Оксана Васюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook