В НУБіП пройшов спортивний турнір серед іноземних студентів України

9 липня 2018 року

Цього року наш університет взяв участь в проведенні спортивного турніру серед іноземних студентів України в якості господаря. Цей захід щорічного організовується за ініціативи Африканської ради, Національної ради студентів Гани.

 
Іноземні студенти з НУБіП вітали гостей (більш ніж 350 спортсменів) з 27 університетів України (Київ, Вінниця, Одеса, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Львів, Харків, Тернопіль, Полтава, Суми та Дніпро). Представники 12 країн Африканського континенту, прийняли участь у змаганнях з легкої атлетики, футболу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу та шахів.
 
Свято розпочали бігуни на дистанції 100 та 200 метрів. Серед учасників забігу був і Когтей Даніель Джан з Гани, який навчається на підготовчому відділенні для іноземних громадян нашого університету. У нелегкій боротьбі Даніель виборов друге місце на 200-метрівці. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Щедрими на яскраві епізоди були волейбольні та баскетбольні змагання, де перемогу вибороли збірні команди студентів з університетів Вінниці та Полтави. 
 
 
 
 
 
Але апогеєм турніру очікувано стали футбольні матчі серед 4 жіночих та 8 чоловічих команд.
 
Здобувши перемогу у відбіркових змаганнях  серед чоловічих команд до фіналу вийшли футболісти з Тернополя та Києва, до основного складу якої увійшли 2 студента нашого університету Квайє Джеймс Браун, Ндіссом Джосі Емануель. В результаті цікавого та щедрого на голи поєдинку лише серія пенальті вирішила долю переможців. Кубок змагань отримали саме тернопільські студенти. 
 
 
 
 
 
 
Напруженими і цікавими виявилися також футбольні змагання серед жіночих команд. Особливий стиль гри та сильна мотивація привели до перемоги футболісток з Харкова.
 
Особливу атмосферу на турнірі створювали вболівальники, які щиро підтримували своїх друзів, дарували незабутні враження, дружні обійми та масу позитивних емоцій.
 
 
 
 
 
 
Студенти в рамках спортивного свята змогли ближче познайомитися з також нашим університетом, отримали інформацію про напрямки та спеціальності за якими проводиться навчання. Багато з них були приємно вражені та зацікавлені і мають намір приїхати знов. 
 
 
Організатори змагань також висловили слова подяки ректору університету Станіславу Ніколаєнку за надану можливість у проведенні спортивного свята на високому рівні, а також за організаційну допомогу викладачам кафедри фізичного виховання Олені Отрошко та Світлані Гордєєвій
 
Володимир Афанасенко,
заступник директора ННЦ міжнародної діяльності
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook