ІХ Міжнародний навчально-практичний курс з підготовки бакалаврів на тему «Радіоактивність та ядерна енергетика» продовжується!

8 липня 2018 року

    Розпочався другий тиждень міжнародного навчально теоретико-практичного курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика», який організований між НУБіП України та Університетом Вагенінген (Нідерланди).

     Перший тиждень був проведений у Голландії в Університеті Вагенінген, де учасники отримали нові знання з радіаційної безпеки та ядерної енергетики від провідних вчених Університету Вагенінген та науковців Нідерландів.

     Всіх учасників курсу було розподілено на 10 груп, кожна з яких отримала свою тему для дослідження протягом цих двох тижнів. І вже у перший день студенти представили результати своєї роботи – постерні презентації в яких відобразили три золоті правила, якими вони керуватимуться, спільно працюючи над розкриттям обраного напряму досліджень. Дві найкращі доповіді були відзначені смачними подарунками!

     Далі була напружена робота. Лекції, групова робота, консультації з експертами та практичні заняття у лабораторії Інституту безпеки харчових продуктів – RIKILT. Тут учасники навчилися відбирати зразки зеленої маси рослин та води для подальшого спектрометричного аналізу вмісту радіонуклідів, а також пройшли науковий квест з ідентифікації радіоактивних ізотопів за типом та енергією іонізуючого випромінювання від 5-ти підготовлених зразків.

     Закінчився перший тиждень представленням презентації кожної групи, в якій студенти представили план фінальної презентації, опрацьовані літературні джерела та чітко окреслені питання, відповідаючи на які буде максимально розкрито обрану тему.

     А вечір останнього дня студенти з НУБіП у супроводі колег з Вагенінгена та кураторів провели в столиці Нідерландів Амстердамі. Гуляючи вузенькими вуличками цього красивого міста, всі отримали незабутні враження.

     Наразі триває другий тиждень міжнародного курсу. Ми радо зустріли гостей в стінах нашого університету, де для учасників уже проведені лекції провідних вчених у галузі радіобіології і радіоекології: академіка Ігоря Гудкова, професора Валерія Кашпарова, одного із співзасновників компанії Чорнобиль тур Сергія Мирного та старшого наукового співробітника Олени Паренюк.

     Вже в котре традиційно під час візиту проходить дружній матч з футболу між учасниками курсу з України та Нідерландів.

     Вчора весь день учасники провели на кафедрі радіобіології та радіоекології, де пройшли практичну підготовку з відбору проб ґрунту та визначення в ньому питомої активності 137Cs.

     Сьогодні вранці, згідно програми учасники курсу відправилися на екскурсію до Зони відчуження, де проведуть весь день.

Вадим Ткачук,
куратор курсу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook