Ліберієць Абоах Дак С Х обрав НУБіП для навчання в магістратурі за спеціальністю «Екологія»

5 липня 2018 року

     Сьогодні на факультет захисту рослин, біотехнології та екології завітав представник Західної Африки з Республіки Ліберія Абоах Дак С Х, щоб більш детально дізнатися про спеціальність «Екологія» та продовжити навчання за освітнім ступенем «Магістра» в НУБіП України.

 

  – Чому саме «Екологія», адже ви вже маєте диплом бакалавра зі спеціальності фармація?
     – Еколог – це перспективна професія, в рейтингах ТОПових професій майбутнього вона займає високі позиції. Для моєї країни фахівець з питань охорони довкілля повинен володіти знаннями, щоб компенсувати екологічні збитки, нанесені сільській місцевості людьми, фабриками, машинами та інтенсивним монокультурним сільським господарством.

 – Звідки ви дізналися про НУБіП України і освітню програму «Екологічний контроль і аудит» яку ви обрали для майбутнього навчання?
     – Досить цікаве запитання. Відповідь на нього дуже проста, адже я познайомився з вашим університетом під час пошуку в інтернеті варіантів навчання на спеціальності «Екологія» в Україні, і першу пропозицією яку я отримав це був НУБіП України. Далі я детально вивчив всі показники, які регламентують престижність навчального закладу, його рейтинг, а також рейтинг спеціальності «Екологія» в НУБіП України, яка три роки поспіль в Україні займає лідируючу позицію за результатами вступної компанії. Якщо на спеціальність є попит (конкурс) – це результат достойної пропозиції і високопрофесійної підготовки.

– Чого найбільше очікуєте від навчання в університеті?
     – Хочу отримати високі знання та можливість унікального поєднання навчання, практики і науки, яку надає ваш університет під час підготовки фахівців з охорони довкілля.

– Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?
     – Маю намір використовувати отримані знання в НУБіП України на користь вирішення екологічних проблем моєї рідної країни - Ліберії, а саме: інтенсивної вирубки тропічних лісів, ерозії грунту, порушення біобалансу, забруднення прибережних вод стічними водами і відходами нафтової промисловості. Хочу сказати, що Ліберія відома своїм рекреаційним центром в Монровії і має величезний потенціал для розвитку екологічного туризму.

     Бажаємо тобі успішно скласти вступні випробування та стати студентом освітньої програми «Екологічний контроль та аудит» факультету захисту рослин, біотехнології та екології НУБіП України.

Розмову вела Юлія Рибалко,
заступник декана факультету ЗРБтаЕ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook