Студенти-гуртківці кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту пройшли тренінг з самопізнання

14 травня 2018, 16:48

14 травня 2017 року на засідання студентського наукового гуртка "Менеджмент і сьогодення" завітала тренер з особистісного розвитку, успішний менеджер та психолог Вероніка Іващенко, яка провела тренінг на тему: «Робота мрії. Як знайти свою справу через самопізнання». Цю зустріч ініціювала член гуртка, студентка професійно орієнтованої групи з управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами Оксана Сарака.

Познайомившись з присутніми та дізнавшись їхні запити щодо зустрічі, тренер відразу ж акцентувала увагу студентів на важливості самопізнання, визначенні особистих цінностей, дотримання яких є умовою самореалізації та задоволення роботою, оточенням, життям.

Акцентуючи увагу студентів на питанні лідерства Вероніка Іващенко спровокувала дискусію, результатом якої стало наведення переконливих доказів, що лідером може бути будь-хто, що ці якості закладені в кожного з нас від народження. Ця інформація надихнула студентів.

Наступним етапом тренінгу був розгляд нейролінгвістичних рівнів, які шар за шаром склалися у піраміду – піраміда Ділтса, яка може допомогти кожному впоратися з професійними, сімейними чи особистими проблемами. Це один з тих інструментів самопізнання, що дозволяє без великих зусиль побачити себе зі сторони і зрозуміти, що ж ми робимо не так, а головне – як тому зарадити.

Наприклад, ви виконуєте доручення/прохання, які, насправді, не хочете виконувати. Питання з піраміди пов’язане з діями звучить: «Що я роблю?». Відповідь буде на два рівні вище, де поставлено питання: «Чому я це роблю?» і належатиме до рівня цінностей та переконань.

Далі студенти виконували завдання на самопізнання та визначення власних цінностей. По-перше, треба було написати мінімум 20 дій, які їм подобається виконувати. Потім потрібно було описати почуття, які вони при цьому відчувають. Наступним етапом було групування подібних почуттів. Сформовані групи, по суті, і відображають цінності кожного. Студенти також отримали домашнє завдання: виконати ці вправи вдома у парі з самим собою, концентруючи увагу на відчуттях.

На завершення, Вероніка Іващенко зазначилаа, що, з’ясувавши власні цінності, варто шукати сферу своєї подальшої діяльності та визначати роботу мрії. Також вона запропонувала подальшу підтримку студентів у їх прагненні до саморозвитку.

 

Тетяна Лобунець


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook