У Немішаївському агротехнічному коледжі вшанували пам’ять воїнів Другої світової війни

14 травня 2018 року

     8 травня у ВП НУБіП «Немішаївський агротехнічний коледж» студенти та викладачі відзначали День пам’яті та примирення та 73-ю річницю Перемоги.

     На свято прибули почесні гості, яких особисто вітав директор коледжу Володимир Альохін, а саме ветерани війни та праці, керівний склад Національного університету біоресурсів і природокористування, очільники громадської організації «Українська академія наук», громадського руху «Рідна країна», депутати Київської обласної, районної та селищної рад, представники профільного департаменту облдержадміністрації, очільники Бородянської РДА, представники ветеранських рад Бородянщини та громадських організацій, місцеві мешканці.

     Свято розпочалося молебнем за загиблими. Його відправив отець Ярослав – настоятель збудованого на території коледжу храму. Того ж дня він освятив ікону Покрови Пресвятої Богородиці, яку замовили на пожертви вірян, зібрані під час пасхальних богослужінь. Ікону написав немішаївський художник Василь Змієвець. Цікаво, що на ній можна розгледіти не тільки лики святих, а й перший корпус коледжу, який попри поважний вік – більш як сто років – зберігся й досі.

      На урочистому мітингу виступили почесні гості зі словами подяки ветеранам Другої світової.
     «Наш обов’язок – вшанувати подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловити слова безмежної вдячності всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни», – наголосив ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко у своєму вітальному слові.

     Разом із ректором та головою наглядової ради університету Миколою Томенком та іншими високоповажними гостями директор закладу Володимир Альохін відкрив діараму «Від України древньої – до України сучасної», створену руками студентів і викладачів коледжу. Тут розміщено макети будинків, храмів та інших споруд різних часів, а також фотографії, що ілюструють еволюцію українського народного костюму.

     Далі в програмі були спортивні та танцювальні майстер-класи. На урочистому концерті виступали народна артистка Жанна Бондарук, яку запросив Микола Томенко, та поет і композитор, народний артист України Олег Гаврилюк, який приїхав на запрошення директора департаменту агропромислового розвитку Київської області Сергія Шупика, фольклорні колективи, які запросили очільники Бородянської РДА. Гостей розважали також місцеві кінологи та коневоди зі своїми підопічними, пригощали продукцією виробництва коледжу.

     Ветерани і гості висловили слова вдячності ректору НУБіП України Станіславу Ніколаєнку, дирекції та всьому трудовому колективу коледжу за проведення свята на високому організаційному рівні.

Тетяна Сташевська

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook