Ректорат: дієва система студентського самоврядування в гуртожитках, весняна екзаменаційна сесія і якість навчально-методичної літератури

2 травня 2018 року

     2 травня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Оскільки детальний аналіз діяльності за квітень і планування на поточний місяць провели минулої п’ятниці, то сьогодні ректорат зосередився на нагальних поточних питаннях. Одне з них – якість навчально-методичної літератури, яка подається для рекомендацій до друку вченій раді університету. Ректор доручив голові навчально-методичної ради проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші долучати до оцінки рукописів фахівців у визначеній галузі. Друге – реалізація принципу рівнонапруженості, яку ми мали можливість спостерігати на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. До поліпшення якості підготовки фахівців долучилися всі кафедри. Оновлені не тільки приміщення, а й наповнення, зміст навчального процесу, а до практичного навчання залучена рада роботодавців. Третє – необхідність посилення складової зрошувальних технологій у навчальних програмах відповідних факультетів. Засушлива погода робить ці питання актуальними не лише для південних областей України, а й для Полісся, Київщини, зокрема навчальним полігоном для застосування зрошувальних систем можуть стати наші навчально-дослідні господарства. Четверте – яке визначено найголовнішим на сьогоднішній день – формування системи студентського самоврядування в гуртожитках. Цьому питанню буде присвячена окрема нарада.

     Потому перейшли до обговорення поточних питань. Сергій Кваша зупинився на початку весінньої сесії, яка для випускників бакалаврату розпочинається вже сьогодні. Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко озвучив вартість путівок для працівників університету на 10-денний відпочинок в номерах поліпшеного комфорту в СОТ «Академічний» – 1900 гривень. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про набір 36 іноземців на підготовче відділення і перспективи розширення контингенту студентів-громадян інших держав. Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтів: фасади корпусу №4 та гуртожитку №1, йде благоустрій ботанічного саду та Алеї слави. Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на підготовці до вступної кампанії та роботі приймальної комісії, завершенню весняних польових робіт в навчально-дослідних господарствах.

    Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – організувати проведення весняної екзаменаційної сесії. Валерію Іщенку – завершити озеленення території університету, перевірити роботу чергового освітлення. Вадиму Ткачуку – сформувати список спікерів на міжнародну конференцію, присвячену 120-річчю університету.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook