Факультет тваринництва та водних біоресурсів дружньо зустрів членів розширеного ректорату університету

27 квітня 2018 року

     Остання у квітні нарада з планування, що пройшла під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, традиційно розпочалася зі знайомства з одним із факультетів університету. Цього разу гостей зустрічав факультет тваринництва та водних біоресурсів. Декан Вадим Кондратюкпровів їх профільними кафедрами і навчально-науково-виробничими лабораторіями, які за останні роки суттєво оновилися і стали прекрасною базою для підготовки студентів. Найбільше враження справила ННВЛ конярства, на базі якої до 2020 року має постати Центр практичної підготовки студентів факультету – своєрідною візитівкою всього університету. Того ж року поблизу неї з’явиться і контактний зоопарк – ще одна фішка тваринників.

 

     Тож, коли розпочалася власне нарада, Станіслав Ніколаєнко мав всі підстави підкреслити, що за останні роки всі кафедри зробили суттєвий крок вперед, оновили свою лабораторно-практичну базу. Залишилося власне забезпечити все це гарною методичною роботою.

     Таку ж позитивну точку зору стосовно діяльності факультету висловив і перший проректор Ігор Ібатуллін, який відзначив, що за останні роки його матеріально-технічне оснащення оновилось, кадрова політика забезпечує якісний навчальний процес. У колективі, який став єдиним цілим, бачать перспективу. Ігор Ібатуллін зупинився також на питаннях підтвердження статусу національного університету (а це процес складний, необхідно підготувати семирічний звіт про діяльність НУБіП), говорив про тендери, атестацію аспірантів, спецради, посівну кампанію в університетських НДГ, яка зараз у розпалі. Він також проінформував про стан наукових проектів, підготовлених нашими вченими. І підкреслив: з 15 травня оголошується конкурс на нові наукові проекти. Вони мають бути належного рівня, аби їх підтримали.

     Перший проректор також говорив про готовність до відзначення 120-річчя НУБіП, зокрема про проведення міжнародної науково-практичної конференції.
     Це ж питання було і у центрі виступу проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука, який спинився на готовності до прийому іноземних делегацій. Крім того, він проінформував про стан оплати за навчання та проживання у гуртожитках.

     План навчальної та методичної роботи на травень ц.р. озвучив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. В першу чергу це стосується підготовки літньої екзаменаційної сесії, затвердження навчальних планів та графіків навчального процесу на бакалавраті та в магістратурі. Він також говорив про профорієнтаційну роботу та підготовчі курси (забезпечення підсумкової атестації випускників консультаційно-підготовчих курсів, видачу відповідних сертифікатів їхнім випускникам тощо), роботу зі структурними підрозділами, в першу чергу готовність до святкування 120-річчя університету, виховний процес, готовність музею і наукової бібліотеки.

     Про господарську діяльність інформував проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Йшлося про встановлення нових пам’ятників на Алеї слави, асфальтування і озеленення території, заміну вікон у 4-му і 1-му корпусах, утеплення 4-го і 5-го гуртожитків. Відповідні роботи розпочалися на стадіоні, у ботанічному саду (у цьому році тут, за словами Валерія Іщенка, мають освоїти півтора мільйона гривень.

     Учений секретар Оксана Барановська представила план роботи університету на травень. У ньому значне місце приділяється фестивалю «День науки» і домінують заходи до відзначення 120-річчя НУБіП.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук проінформував про те, що 14 травня розпочинається прийом документів у магістратуру. Закінчується він 31 травня.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив ряд завдань. По-перше, кожен керівник факультету, ННІ, підрозділу отримали звіт про результати діяльності університету за 2017 рік і завдання на 2018-й. І відповідно працювати та планувати свою роботу. Зокрема, мають бути місячні плани. По-друге, організовано закінчити поточний навчальний рік, провести своєрідні підсумкові збори з студентством (а не лише зі старостами академічних груп). По-третє, пропаганда університету і робота з потенційними абітурієнтами (що має проходити під знаком SOS!): декани і директори працювати безпосередньо з кращими школярами і випускниками коледжів та технікумів. По-четверте, постійний контакт з роботодавцями. По-п’яте, підготовка до нового навчального року, руйнування махновщини, уникнення суб’єктивізму, вироблення компаративістського підходу. По-шосте, святкування 120-річчя університету має проходити не лише на рівні вишу, але й всіх окремих факультетів та ННІ. Це має виглядати не одним святом, а шістнадцятьма, які зливалися б єдине ціле! Бажано, щоб у колективах підготували щось унікальне, інноваційне. І, поки на належному рівні не відзначимо ювілей, – жодних відпусток.

     Серед інших завдань очільник університету виокремив необхідність дотримання зовнішнього вигляду, який відповідав би званню національного університету, та наведення порядку у роботі спецрад, творчі контакти з НДГ, де проводяться наукові досліди, подолання психологічного вигорання (викладач, який професійно не зростає, не читає лекції на рівні, що відповідає потребам часу, – не наш викладач), подолання байдужості в колективах кафедр.

     А завершальною крапкою цієї наради стали вдячні оплески її учасників, адресовані креативному колективу господарів – факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Валентин Обрамбальський

 
  
    
   
  
  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook