Плани на квітень: олімпіади для вступників і студентські, дні відкритих дверей і підготовка до відзначення 120-річчя університету

30 березня 2018 року

     Остання на сьогодні нарада з планування під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшла на базі ННІ післядипломної освіти. Відповідно питанням першим стали підсумки діяльності цього підрозділу. З інформацією виступила директор інституту Марія Кулаєць. Вона проінформувала про основні напрямки роботи, стажування керівників, спеціалістів АПК педагогічних і науково-педагогічних працівників на кафедрах університету, контингент слухачів, атестацію державних службовців щодо вільного володіння українською мовою тощо. На сьогодні навчання в інституті пройшла тисяча слухачів, більшість з яких – у режимі онлайн. Марія Кулаєць озвучила плани і проблемні питання ННІ. Провела учасників закріпленою за інститутом частиною навчального корпусу №10, що залишило гарні враження.

 

     Принагідно оглянули також і аудиторії, закріплені за факультетами економічним і аграрного менеджменту, нинішній стан яких – то реалізований господарський підхід. Ректор за старою пам’яттю завітав до колишнього кабінету очільника вишу та із задоволенням констатував той факт, що зараз він відданий під навчальні потреби студентів і слухачів інституту.
     По ходу декани факультетів економічного Анатолій Діброва та аграрного менеджменту Анатолій Остапчук теж інформували про проведені роботи з укріплення матеріально і навчальної бази. Значна частина з них проведена за рахунок із залучення спонсорських коштів. У цьому році планується витратити більше мільйона гривень на ремонти коридорів та місць загального користування у всьому корпусі №10.

     А загальну картину ремонтних робіт на сьогодні і найближчий час – як в університетському центрі Голосієві, так і його підрозділах в Новосілках – навів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Завершуються роботи на ННВ лабораторії конярства, розпочато капітальний ремонт готелю тощо. У третьому навчальному корпусі приступають до заміни дверей вхідної групи, ремонту даху і утеплення роздягальні. Йшлося і про утеплення інших корпусів, зокрема про заміну вікон і облаштування фасаду з утепленням четвертого корпусу. А тільки но зійде сніг – вони розпочнуться в ботанічному саду і стадіоні, що є візитівками університету.

     З рядом питань, що належать до його компетенції, виступив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Йшлося про оплату за навчання і проживання в гуртожитках, запрошення і прийом делегацій на міжнародну конференцію, присвячену 120-річчю університету, стажування за кордоном науково-педагогічних працівників.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про підготовку до ювілейної науково-практичної конференції «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя» у розрізі секцій.

     Про план навчально-виховної роботи на квітень доповіла начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Головні події – дні відкритих дверей: для школярів Київської та інших областей 11 квітня і випускників коледжів і технікумів 19 квітня. Університет прийматиме учасників ІІ туру всеукраїнської студентської олімпіади з трьох дисциплін – загальної екології, німецької мови та хімії – і спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура». Вона також говорила про завершення планового ректорського зрізу знань, роботу з регіональними навчальними закладами та атестацію їхніх педагогічних працівників, фестиваль Голосіївська весна, галаконцерт якого запланований на 16 квітня.

     Презентуючи план роботи університету на квітень, учений секретар Оксана Барановська звернула увагу керівників підрозділів на своєчасність подачі заяв на заходи, що плануються. Традиційно всі анонси будуть розміщені на офіційному сайті університету. Статутні заходи: засідання розширеного ректорату відбудеться 24 квітня, вченої ради – 25 квітня, нарада з планування – 27 квітня. Окрім того 9 квітня буде вихідним днем, оскільки напередодні будемо відзначати Великдень, а 30 квітня (понеділок) відповідно до рекомендацій Кабінету Міністрів України переноситься на 5 травня (субота).

     Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук акцентував увагу на термінах проведення Олімпіади для вступників в університет: 15 квітня – кінцева дата подання заявок та відповідей на завдання І-го етапу, а 21 квітня на базі НУБіП в Києві пройде другий очний етап.

     Друге основне питання наради – стан пожежної безпеки. Начальник відповідного відділу Володимир Матросов повідомив про план Державної служби з надзвичайних ситуацій в квітні провести комплексні перевірки в Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПК та Немішаєвському агротехнічному коледжі. Не виключено, що навчальні корпуси та гуртожитки університету перевірять позапланово. З-поміж іншого він звернув увагу на необхідний належний стан інформаційного забезпечення, евакуаційних виходів, наявність і справність вогнегасників та пожежних рукавів.

     Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на кілька важливих моментів. Перше – це неухильне дотримання дисципліни і розпорядку робочого дня. Неприпустимими є запізнення як викладачів, так і студентів. Відділу кадрів, навчальному відділу, деканатам і дирекціям доручено систематично проводити контроль і виносити організаційні пропозиції відповідно до діючих нормативно-правових норм. Друге – вести постійний діалог зі студентством, регулярно проводити зустрічі з активом. Третє – мобілізувати зусилля і активізувати подачу заявок і тез на участь в ювілейній конференції. Четверте – профорієнтація. Максимальна увага дням відкритих дверей та іншим рекламним заходам. П’яте – енергозбереження і ощадливе споживання енергоресурсів.

 

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook