Шлях у нову спеціальність

30 березня 2018 року

День 29 березня для кафедри української та класичних мов виявився багатим на події та нові враження.

Здавна цього дня – на Савіна – готувалися до нового шляху, заганяли сани у двір і починали готувати вози. Наші пращури говорили: «На Савіна сани покинь, воза посунь». Готувалася до нового шляху в нову спеціальність і наша кафедра. За народною прикметою, дощ у дорогу – гарний знак. А якщо сніг?  То ще кращий! Адже результати, здобуті в кінці такого шляху, будуть ще міцнішими.  І хіба може сніг завадити майбутнім журналістам?

Наші сподівання виправдалися, адже їм передувала потужна профорієнтаційна робота серед старшокласників Києва та області. Сьогодні майбутні абітурієнти мали змогу побачити університет, про який ми стільки розповідали. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути!

Надзвичайно урочиста зустріч із ректором університету С. Ніколаєнком в ошатній залі величного корпусу, наставницькі слова авторитетної людини, почуті з перших уст, прозорі роз’яснення щодо вступної кампанії від відповідального секретаря приймальної комісії В. Шевчука, мудра та щира промова декана гуманітарно-педагогічного факультету В. Шинкарука, яскравий студентський концерт справили на гостей неабияке враження! Особливо вразили їх привітність і увага до кожного гостя, про що говорили як самі школярі, так і їхні батьки.

А далі зустріч із майбутніми журналістами тривала на кафедрі в атмосфері невимушеного спілкування за чашкою теплого чаю (що було геть не зайвим у цей засніжений березневий день!). Краще один раз поспілкуватися, ніж сто разів побачити!  

Чаювання налаштовувало на щиру бесіду. Ми знайомилися, відповідали на питання, розповідали про минуле кафедри, разом гортали сторінки фотоальбомів, з яких дихала наша історія, зазирали у майбутнє, креслили перспективи нової спеціальності «Журналістика», зважували разом із батьками переваги навчання саме в нашому університеті.

Наскільки плідною виявилася ця зустріч? Маємо позитивний результат! Одразу на кафедрі три випускниці подали заявку на складання творчого заліку для вступу на спеціальність «Журналістика».

Наприкінці, як справжні журналісти, наведемо один цікавий факт з історії. Саме цього дня 1848 року через нечувано сильні морози на 30 годин «зупинився» Ніагарський водоспад. Тому наш лагідний голосіївський сніг – це не привід діставати сани, це знак готуватися до нового шляху!

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook