ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

Наукова діяльність

 

 
   Ліси ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» розташовані на межі Полісся та Лісостепу. В основному це високопродуктивні природні та штучні насадження з домінуванням сосни звичайної, яка росте тут за найвищими в межах свого ареалу класами бонітету, що обумовлює доцільність їх усестороннього дослідження.
За майже сторічний досвід на території підприємства було закладено близько двох тисяч науково-дослідних і дослідно-виробничих об’єктів з метою вивчення найбільш актуальних питань лісогосподарського виробництва.
Головними напрямками наукової роботи співробітників ВП НУБіП України „Боярська ЛДС” є розробка і вдосконалення екологічно безпечних систем ведення лісового господарства, розробка ефективних технологій лісовідновлення і лісорозведення, розробка теоретичних та технологічних основ вирощування енергетичних плантацій, лісове насінництво, селекція, комплексний захист лісів від шкідників і хвороб, екологічні дослідження підви-щення стійкості лісів, моніторинг та сертифікація лісів, розробка новітніх інформаційних технологій для лісового господарства.
Наукові роботи в Боярській ЛДС пов’язані з іменами таких відомих лісівників як Є.В. Алексєєв, Є.П. Вотчал, П.С. Погребняк, Д.І. Товстоліс, З.С. Головянко, П.Г. Кальний, Б.Й. Логгінов, К.Є. Нікітін, Д.Д. Лавриненко та інших.
На даний час у науковій частині ВП НУБіП України „Боярська ЛДС” працює 18 співробітників з яких 2 – доктори наук, 8 кандидатів наук. Співробітники наукової частини на кінець 2010 року розробляють 5 держбюджетних науково-дослідних тем.
 

 

За останні три роки науковцями Боярської ЛДС видано 4 монографії, 41 наукову статтю, 62 тези доповідей та 3 науково-методичних рекомендацій. Основні наукові результати, отримані в процесі виконання досліджень, доведені до рівня їхнього широкого практичного впровадження.
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook