ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

Історія

Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України „Боярська лісова дослідна станція” (на той час – Боярський лісгосп) був створений у 1925 році, одночасно з відкриттям лісоінженерного факультету при Київському сільськогосподарському інституті, як навчальна, наукова і виробнича база для підготовки висококваліфікованих спеціалістів для лісової галузі.
Боярський учбово-дослідний лісгосп організований у 1925 році на базі лісів Боярського науково-дослідного лісництва до складу якого входили Жорнівське, Дзвінківське і Боярське лісництва. Урочище „Голосіївський ліс” Голосіївського лісництва в 1926 році було також передано Київському сільсько-господарському інституту.
На основі постанови РНК СРСР і ЦК ВКП(б) від 02.07.1936 року ліси Боярського учбово-дослідного лісгоспу були передані в розпорядження Головлісоохороні при РНК СРСР, а за інститутом залишили право проведення науково-дослідних робіт в лісгоспі.
Боярська лісова дослідна станція була створена відповідно наказу №50 по Українській сільськогосподарській академії від 12.02.1966 року на базі Боярської ЛДС і Боярського учбово-дослідного лісгоспу.
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook