ТОП-менеджер біржового ринку Андрій Руденко поділився секретами успішної роботи у сфері інвестицій

22 березня 2018 року

     Колектив кафедри біржової діяльності і торгівлі продовжує роботу з підвищення практичної складової якісної підготовки майбутніх фахівців спеціальності і посилення їхніх конкурентних на ринку праці. Зокрема, продовжуючи запрошувати справжніх професіоналів, які знають свою справу і вимоги роботодавців.

     Днями студенти економічних спеціальностей зустрілися випускником НУБіП, провідним спеціалістом інвестиційної групи УНІВЕР Андрієм Руденком.
     Він представив інвестиційна група УНІВЕР, яка працює на українському фондовому ринку з 2005 року. Ключовими напрямами її роботи є брокерські послуги (в тому числі інтернет-трейдинг), управління інвестиційними фондами, а також інвестиційно-банківські послуги для корпоративних клієнтів.

     УНІВЕР займає 1-ше місце за кількістю зареєстрованих клієнтів, обсягом торгів ф’ючерсами та опціонами на «Українській біржі», а також входить до ТОП-3 за оборотами на ринку акцій. А згідно рейтингу Investfunds.ua УНІВЕР – до ТОП-5 за обсягом коштів публічних інвестиційних фондів і чистому притоку коштів серед усіх вітчизняних компаній з управління активами.

     Гість також розповів про місію компанії – розвивати передові та найбільш перспективні галузі в Україні шляхом залучення найкращого світового досвіду, знань, технологій менеджменту та іноземних інвестицій у проекти групи у різних секторах. Акцент зробив на розвиткові високих технологій, у першу чергу, у межах інноваційних та індустріальних парків, а також на відновлюваній енергетиці, біофармацевтиці та сучасному агропромі.
     Цікавість у студентів викликав той факт, що за кілька останніх днів інвестори-іноземці збільшили свої вкладення в українські гривневі (!) державні папери (ОВДП) в 2 рази – з 6 млрд грн до 12 млрд грн. Понад $200 млн нерезидентських коштів прийшли в Україну і перечікують кризу в гривневих облігаціях. Тобто наразі інвестори шукають безпечні гавані. Зазвичай, це облігації США чи інших розвинутих країн.

     Лектор показав на прикладах, як запропонувати міжнародним інвесторам послуги «єдиного вікна» для реалізації бізнес-проектів в Україні, перш за все, в тих галузях, де є експертиза. Мова йшла про конкретні інвестиційні проекти зі всією інфраструктурою – це й промислова нерухомість в індустріальних парках, і можливості для зростання в інноваційних парках, спільне інвестування у відновлювану енергетику, передові ініціативи в агросекторі та інші проекти групи.

Надія Резнік,
завідувач кафедрою біржової діяльності і торгівлі

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook