КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА ЗАПРОСИЛА ВИПУСНИКІВ УМАНСЬКОГО РАЙОНУ ДО НАВЧАННЯ В НУБіП УКРАЇНИ

26 лютого 2018 року

    З метою популяризації Національного університету біоресурсів і природокористування України та економічних спеціальностей, науково-педагогічний персонал кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н.Романенка продовжує активно проводити зустрічі зі школярами на базі загальноосвітніх навчальних закладів, інформуючи молодь щодо умов вступу до одного з кращих закладів вищої освіти нашої країни – НУБіП України.

   Так, за активного сприяння голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка та Управління відділу освіти, молоді та спорту Уманського району Черкаської області, було проведено зустріч із учнями 9-11 класів навчальних закладів Уманського району в актовій залі Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т Г. Шевченка (директор Слупіцька О.І.). Школа є одним із учасників цільової обласної програми «Інноваційні школи Черкащини». Зазначена програма передбачає створення умов (організаційних, науково-методичних, кадрових, матеріально-технічних) для перспективного розвитку шкіл, оптимізації процесу впровадження інновацій в освітній процес із урахуванням сучасних світових тенденцій, підвищення ефективності та якості регіональної системи освіти. .
   23 лютого 2018 року учні випускних класів 12 шкіл Уманського району, зокрема Юрківського НВК, Родниківської, Бабанської, Оксанинської, Паланської, Старобабанівської, Дмитрушківської та інших загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів у супроводі вчителів повністю заповнили місця актової зали (150 місць).

   Після перегляду ролику про переваги навчання в НУБіП України, доцент кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка Тетяна Гуцул детально ознайомила школярів із можливостями вступу на економічний факультет. Особливу увагу Тетяна Анатоліївна акцентувала на універсальності фахівця-економіста для усіх сфер економіки країни. Також вона зазначила про унікальність підготовки даної спеціальності в НУБіП України, що орієнтована на такі життєво важливі сектори економіки як аграрний та природоохоронний. Саме ці сектори наразі є флагманами національної економіки, що забезпечує конкурентні переваги на ринку праці для випускників спеціальності «Економіка».
   Окрім того, Тетяна Гуцул зазначила, що молодь паралельно з навчанням може брати участь у фестивалях студентської науки, наукових гуртках та інших культурно-масових заходах факультету й університету, наголосила на можливостях виїзду студентів за кордон у рамках програм співробітництва з іноземними навчальними закладами та підприємствами. 
  Також у ході зустрічі молодь було поінформовано про наявність співпраці НУБіП України з роботодавцями та можливостях подальшого працевлаштування випускників економічного факультету.

   Заступник відповідального секретаря приймальної комісії університету Лідія Гончарук детально розповіла про особливості вступної кампанії 2018 року та перелік спеціальностей, які пропонує університет. Особливу увагу Лідія Юріївна зосередила на термінах вступної кампанії та методиці визначення загального балу. Слухачів цікавили питання стосовно навчання як за державним замовленням, так і за умовами договору, його вартість, проходження військової підготовки, якість гуртожитку та вартість проживання в ньому.

   Ярослав Дудник, староста групи 1 курсу спеціальності «Економіка», який є випускником одного з навчальних закладів міста Умані, з погляду студента розповів про організацію студентського дозвілля, а також можливості прийняття участі в програмах закордонного навчання в рамках міжнародного співробітництва.

  

   Під час зустрічі панувала дружня атмосфера. Випускники шкіл отримали буклети, флаєри з інформацією про спеціальності, вступні іспити, форми та умови навчання. Учні 11-х класів заповнили анкети та отримали запрошення на День відкритих дверей і святкування 120-річчя НУБіП України.

   Довгань Маргарита та Кучеренко Олена, майбутні випускниці Ладижинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, зацікавилися спеціальністю «Економіка підприємства». На їх думку, в умовах сьогодення вона є надзвичайно актуальною та перспективною. А от учень Оксанинської ЗОШ І-ІІІ Олександр Ністоріка планує вступати на навчання до НУБіП України на спеціальність «Комп’ютерні науки». Олександра Клименко - майбутня випускниця Колодистенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, має намір подавати документи на спеціальності «Переклад» та «Журналістика» до НУБіП України.

    Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організаціі профорієнтаційноі роботи голові Уманської районної державної адміністрації Євгенію Данченко, начальнику відділу освіти, молоді та спорту Уманського району Борису Бондару та головному спеціалісту відділу освіти Тетяні Печонкіній.

Тетяна Гуцул 
доцент кафедри екеноміки підприємства 
ім. проф. І.Н. Романенка 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook