В Ірпінському економічному коледжі разом із майбутніми абітурієнтами відсвяткували «Масляну»

19 лютого 2018 року

     17 лютого Відокремлений підрозділ НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» гостинно запросив учнів 9-х – 11-х класів шкіл, професійно-технічних училищ та їх батьків на День відкритих дверей.

     У програмі заходів було не тільки знайомство з матеріально-технічною базою коледжу, спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців, але й святкування «Масляної» – свята, яке символізує весняне пробудження природи і бере свій початок ще з дохристиянських часів. А українці завжди вміли відчувати природу, черпати від неї здоров’я, силу і свою красу. То ж саме шанування і збереження традицій українського народу, виховання прагнення жити в мирі, злагоді та в достатку було метою проведення свята.

     До підготовки цього дійства долучилися адміністрація, викладачі, студенти та їх батьки. Оскільки головною стравою на «Масляну» є вареники, млинці гречані та з різними начинками, то саме ними й пригощали за святково прикрашеними вишитими скатертинами, рушниками, серветками столами, гостей та усіх, хто прибув до навчального закладу цього дня.

     Впродовж усього дійства звучали фольклорні та українські пісні на тему весни, а ведучі знайомили присутніх з історією і традиціями святкування «Масляної», декламували вірші, що разом створювало святкову, доброзичливу й родинну атмосферу.

     Протягом усіх віків свого існування наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачували їх і бережливо передавали з покоління в покоління з метою зміцнення сім’ї і роду свого. Нам залишається тільки прийняти їх у своє серце і плекати у серцях та душах молодого покоління.

Сергій Михайлов,
директор коледжу


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook