Павло Приходько: «я отримав ще більшу мотивацію навчатися, розвиватися в інженерній галузі та змінювати нашу країну на краще»

29 грудня 2017 року

     Міністерство освіти і науки за підтримки Благодійного фонду імені Святого Володимира провело відбірковий конкурс серед переможців ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад з дисциплін та спеціальностей інженерного спрямування. Його назвали «My Engineering Future». Серед восьми кращих, яким організатори з Благодійного фонду імені Святого Володимира надали унікальну можливість відвідати найбільші авіабудівні заводи компанії «Boeing» в США – Boeing Everett Factory та Boeing Renton Factory, був і магістр факультету конструювання та дизайну Павло Приходько. Днями хлопець повернувся зі США і поділився своїми враженнями від побаченого.

     Ранок 13 грудня. Аеропорт Бориспіль. Я і ще семеро студентів та четверо супроводжуючих – у літаку Boeing-737. Вже наступного дня ми на власні очі побачимо як його створюють….
     14 грудня. Аеропорт міста Сіетл (штат Вашингтон). Організатори взяли автомобілі на прокат, і ми вирушили в невеличке містечко Лінвуд, де поселилися в затишний готель. До вечора ще було далеко, тому вирішили прогулятися околицями міста. Гарні будинки і парк, привітні люди, охайні та чисті вулиці – ось те, чим запам’ятався Лінвуд.

     Наступного дня ми вирушили у місто Еверет, де знаходиться один із заводів компанії Boeing. Для нас провели VIP-екскурсію (до речі, такі екскурсії проводять тільки для офіційних делегацій, консулів та інших високопоставлених осіб. За гроші її зробити неможливо). Це було неочікувано та дуже приємно.
     Отримавши перепустки, потрапили на територію заводу. Вона настільки велика, що працівники пересуваються переважно на автомобілях або велосипедах. Об’єм складального цеху – найбільший у світі: тож ним ми пересувалися на гольф-карах. Познайомилися із заводом, етапами будівництва літаків, організацією виробництва, дізналися ще багато цікавого. Фотографувати виробництво заборонено.

     У Евереті складають всю лінійку моделей Boeing. Кожну – на окремій лінії. Масштаби виробництва дійсно вражають!

     Наступний пункт – Сіетл, найбільше місто штату Вашингтон. Тут розташовані головні офіси великих технологічних компаній, таких як Microsoft і Amazon. Прибули у місто увечері. Відвідали першу в світі кав’ярню «Starbucks», стіну жуйок, набережну, просто гуляли вечірніми вулицями. Кінцевою точкою прогулянки була вежа Спейс-Нідл, хотіли на неї піднятися, але у той час вона, на жаль, не працювала. Втомлені, але щасливі, вирушили у готель.

     Наступного дня нас чекали на другому заводі Boeing – у місті Рентон. Тут складають наймасовішу модель пасажирського літака – Boeing-737. Він експлуатується настільки широко, що у будь-який момент часу в повітрі знаходиться в середньому 1200 таких літаків, і кожні п’ять секунд у світі злітає і сідає один 737-й.

     Що можна сказати про особисті враження? Заводи Boeing вразили мене своєю масштабністю. Вони бездоганно організовані та налагоджені. Мої очікування щодо цього авіагіганта справджуються: досконалості немає меж.
     У програмі перебування були і відвідини одного з найбільших у світі музею авіації та космонавтики. Тут охоплена вся історія літакобудування: від одних із перших літаків до найсучасніших лайнерів. Можна було посидіти за штурвалом винищувачів, авіатренажерів та побувати всередині різних літаків. Дізналися дуже багато про те, як створювалася та розвивалася авіація і космонавтика.

     На третій день ми вирушили на узбережжя Тихого океану. Дорогою відкривалися неперевершені панорами. Прибувши на місце, ми гуляли берегом, спілкувалися, розклали багаття, смажили стейки та просто дивилися на спокійний океан, на горизонті якого виднілися береги Канади.

     Після цієї поїздки до США я однозначно отримав ще більшу мотивацію навчатися, розвиватися в інженерній галузі та змінювати нашу країну на краще.

     Окрема подяка Благодійному фонду імені Святого Володимира - за отриману можливість побувати на таких заводах-гігантах, побачити міста, культуру та чудові місця Сполучених Штатів Америки. Саме завдяки таким проектам студенти можуть зрозуміти майбутні професійні перспективи, і це дуже стимулює.

Ірина Білоус

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook