Ренат Гаділов: магістратура факультету землевпорядкування – це мій шлях до престижної роботи

1 жовтня 2017 року

     Магістратура факультету землевпорядкування завжди була популярною не лише у бакалаврів НУБіП, а й серед випускників інших навчальних закладів. Лише цього року до нас вступили представники з ХНАУ ім. В.Докучаєва, НУ «Львівська політехніка», Житомирського аграрного університету,КІТЗ НАУ та інших.
     То чим же цікава магістратура факультету землевпорядкування в НУБіП? Наша розмова з магістром першого року навчання Ренатом Гаділовим.

— Чому вирішив здобувати ступінь магістра саме в НУБіП на факультеті землевпорядкування?
     — Після отримання диплому бакалавра для себе навіть не розглядав інших варіантів щодо вступу в магістратуру, адже факультет, його колектив, стали для мене справжньою сім’єю, а рівень знань, які дають на факультеті землевпорядкування, досить високий.

— Яку тему магістерського дослідження ти обрав?
     — З темою магістерської роботи ми визначилися разом з моїм науковим керівником деканом факультету Тарасом Євсюковим, а на засіданні кафедри геодезії та картографії її затвердили. Її тема - «Розроблення тривимірної моделі території навчального корпусу №6 НУБіП України з використанням технологій лазерного сканування» - надзвичайно актуальна. Технології лазерного сканування хоч і давно (10-15 років тому) увійшли в наше життя, але в Україні, зокрема в сфері геодезії, через свою високу вартість використовуються не широко. Але ця технологія дуже цікава і інтерес до неї з кожним роком тільки росте. Пригадуєте, як ми демонстрували її на День університету, побудувавши 3D модель третього навчального корпусу?

— Чи бачиш ти перспективи працевлаштування?
     — Я вже працюю. Завдяки пропозиціям ради роботодавців факультету землевпорядкування під час навчання на 3-4 курсах мав змогу працювати: спробував свої сили у державних установах – Головному управлінні Держгеокадастру в м. Києві, Київському інституті землеустрою. Нині працюю в ТОВ «Співдружність Прогрес», який очолює випускник нашого університету Олексій Куценко. Звісно, що у позаурочний час. Ми займаємось виконанням топографо-геодезичних робіт, а також продажем сучасного геодезичного обладнання.
     І знань, отриманих під час навчання, більше ніж достатньо для того, щоб бути кваліфікованим фахівцем і конкурувати на ринку праці. Але не слід забувати: завжди потрібно розвиватись, дізнаватись нове, удосконалювати свої навички.

— Як отримав пропозицію роботи від теперішнього працедавця?
     — З Олексієм Куценком ми познайомились під час виконання наукової тематики з уточнення площ земельних ділянок Боярськоі ЛДС. А вже під час виставки сучасного геодезичного обладнання, що проводилась на нашому факультеті, випала нагода поспілкуватися ближче. Мені завжди імпонувала робота з геодезичними приладами, тому сподобався напрям яким він займається. Згодом дізнався, що пан Олексій – член ради роботодавців на факультеті та приймає студентів рідного факультету на практики та роботу. Ось я і спробував свої сили на співбесіді та отримав роботу. І вже цього літа під час геодезичної практики в Дзвінковому разом з Олексієм Куценком демонстрував новітнє геодезичне обладнання та розповідав як з ним працювати.

— Які викладачі вплинули на твій світогляд, бажання навчатися?
     — Насправді в університеті працює багато викладачів, які можуть бути прикладом для наслідування. Ще з першого курсу таким для мене є наш декан Тарас Євсюков. Він мене вразив своїм вмінням донести до студентів матеріал і людськими якостями загалом, тому я обрав його науковим керівником магістерської роботи.
     Також одним з таких прикладів є завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин. Як на мене, він з найкращих спеціалістів в галузі землеустрою: мені завжди цікаво слухати його виступи на лекціях,конференціях та семінарах.

— До кого з викладачів можеш звернутися за порадою, можливо, не лише професійною, а й дружньою?
     — Без сумніву, до заступника декана факультету Наталії Мединської. Вона завжди відкрита до діалогу зі студентами, готова вислухати та дати пораду, як в навчанні, так і в дружньому плані. А ще - в неї відмінне почуття гумору.
     Викладач, який завжди може дати гарну професійну пораду, доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антон Кошель. Він має великий практичний досвід роботи і постійно наводить приклади з виробництва та життєвих ситуацій, тож до його порад я завжди прислухаюсь.

— Як проводиш своє студентське дозвілля?
     — Завжди брав активну участь у студентському житті не тільки факультету, але і університету. Я з дитинства займаюся спортом, маю спортивний розряд з боксу, люблю футбол, тому ніколи не залишався осторонь від можливості провести час з користю та отримати позитивні враження.

     Отримав також нагоду спробувати свої сили в акторській майстерності: взяв участь в театральній постановці, яку ми підготували для фестивалю «Голосіївська весна». А ще зустрів на факультеті не тільки нових друзів, а й своє кохання.

Анастасія Городнича,
заступник голови СО факультету землевпорядкування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook