Виїзне заняття з дисципліни «Технологія сушіння і захисту деревини» на ПрАТ «ДОК 7»

20 вересня 2017 року

   Теоретичні засади будь-яких дисциплін, зокрема курсу «Технології сушіння і захисту деревини», неможливо вивчати без ознайомлення з існуючими виробничими процесами та обладнанням.
19 вересня студенти 3 курсу та магістри першого року денної форми навчання спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» разом з викладачами кафедри технології деревообробки   А. Спірочкіним та В. Борячинським відвідали ПрАТ «Деревообробний комбінат №7». Дане підприємство спеціалізується на виготовленні дерев’яних дверей, вікон, погонажних виробів тощо.

   Початковою операцією у технологічному процесі виготовлення виробів з деревини є сушіння. Отже, після проведення вступного інструктажу з техніки безпеки студенти побували в сушильному цеху, де знаходяться конвективні сушильні камери СПЛК–2. Тут їм розповіли про переваги та недоліки даних сушарок, конструктивні особливості їх елементів у порівнянні із сучасними імпортними збірно-металевими камерами, а також принципи проведення процесу сушіння деревини.

 

   Під час екскурсії студенти закріпили отримані знання із правил та вимог до формування штабелів пиломатеріалів, обговорили особливості транспортуванняматеріалу до сушильних камер, ознайомилися з контролюючим пристроєм. А також, детально розглянули діючі режими сушіння та їх вплив на якість висушеного матеріалу.

 

   Поїздкою на виробництво студенти залишилися задоволеними, оскільки збагатили свої знання практичними тонкощами ведення процесу сушіння деревини, тому це не остання поїздка в рамках даного курсу.

 

О. Пінчевська
завідувач кафедри технології деревообробки

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook