Центр технічної творчості факультету конструювання та дизайну: відкрийте для себе сучасний світ «розумної» техніки

23 червня 2017 року

    Продовжуючи цикл статей про унікальні підрозділи університету, сьогодні ми звернемося знову ж таки до одного з інженерних факультетів – конструювання та дизайну, зокрема нещодавно створеного на його базі центру технічної творчості. Тут навчаються збирати, пілотувати і програмувати безпілотні літальні апарати.

     Ідея створення такого центру виникла з огляду на те, що світовий ринок безпілотних апаратів стрімко розвивається. Все ширше вони використовуються в агропромисловому виробницві: при складанні карт поля, моніторингу стану посіві, віддаленому заборі проб води і грунту, як системи відеонагляду тощо. Тому сучасний інженер-конструктор, якого випускають на факультеті конструювання і дизайну, повинен розумітися на цій техніці і вміти використовувати її широкі можливості.

    У центрі встановлено також 3D принтер, який використовують як конструктор. Студент може надрукувати 3D форму створеної деталі і побачити, якою вона буде в реалі. Якщо ж деталь не несе навантаження, то її можна не виточувати, а просто надрукувати. Сучасний конструктор без володіння цими навичками просто не зможе працювати.
     Ще одна цікавинка – сучасний мікрокомп’ютер RasberyPi. Це така маленька коробочка, яка повністю заміняє стандартний системний блок. Гарний варіант для навчальних цілей: енергоощадний, дешевший за звичайний системник і має безкоштовне програмне забезпечення.

     У центрі технічної творчості для студентів проводять лабораторні заняття з різних дисциплін, що стосуються мехатроних систем. Адже успішність і конкурентоспроможність фахівця конструктора сьогодні визначається його умінням створювати мехатронну техніку, яка поєднує механіку, електроніку, комп’ютерне керування – тобто «розумну» техніку. Саме цього і навчають у центрі технічної творчості факультету конструювання та дизайну. Тож запрошуємо вступників завітати сюди і відкрити для себе сучасний світ «розумної» техніки.

     А для школярів, які ще не скоро обиратимуть професію, у центрі ведуть експериментальний курс робототехніки та безпілотних літальних апаратів. Приходьте, можливо, саме цей курс допоможе вам обрати фах.

Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook