Студенти і викладачі університету побували на європейському підприємстві Wood-Mizer та міжнародній виставці LIGNA 2017

7 червня 2017 року

     В кінці травня доценти кафедри технології деревообробки Наталія Марченко, Людмила Бойко, п’ятеро студентів – Вадим Головатюк, Владислав Давидов, Євген Снаровкін, Іван Погоріляк, Віталій Сич та авторка цих рядків побували у Польщі та Німеччині. Ми знайомилися з виробництвом лісопиляльного обладнання на заводі Wood-Mizer та експонатами виставки деревообробного обладнання LIGNA 2017. Цю поїздку було ініційовано Українською асоціацією деревообробного обладнання за спонсорської підтримки же участь у нійвзяли більше 60 осіб, серед яких були викладачі та студенти вишів і представники бізнесу.

 Учасники поїздки на заводі Wood-Mizer, м. Коло, Польща

       Відвідування заводу Wood-Mizer (м. Коло, Польща) дозволило ближче познайомитись з процесами, що відбуваються під час виготовлення і випробування обладнання та інструменту для лісопиляння, а також з організацією виробництва. Голова підприємства Роберт Багінскі розповів про історію заснування та розвитку фірми, а також відповів на питання.

Зустріч з головою підприємства (Wood-Mizer ) паном Робертом Багінскі

     Підприємство організовано за останніми європейськими стандартам, поділився своїми враженнями Іван Погоріляк. Дуже вразило ставлення працівників до своєї праці і продукту, який вони виготовляють, а також відношення керівництва до підлеглих.

       Друга частина поїздки передбачала відвідування всесвітньо відомої Міжнародної виставки деревообробного обладнання LIGNA 2017 (м. Ганновер, Німеччина), яка відбувається кожні два роки. Ми мали можливість познайомитись із найсучаснішим обладнання різних напрямів переробки деревини. Експонати були представлені в семи павільйонах та на великій ділянці просто неба.

Учасники поїздки перед входом на виставку LIGNA 2017

       На стенді Wood-Mizer керівник підприємства МОСТ – Україна Олександр Твердохліб та його заступник Іван Вінницький демонстрували роботу новітніх верстатів – серії LT, LX ,WV, BM, TH. І студенти змогли відчути себе користувачами обладнання.
     Відвідавши і побачивши масштаби виставки в Ганновері, я був приголомшений. Ще ніколи не доводилося бачити таке різноманіття обладнання та устаткування, починаючи від первинної переробки деревини і закінчуючи виготовленням готової продукції. Залюбки поспілкувалися з представниками різних міжнародних компаній, навіть мовний бар’єр не став нам на заваді, розповідає Владислав Давидов.

     У результаті поїздки троє наших студентів вже мають домовленість про своє майбутнє працевлаштування на підприємстві МОСТ – Україна. А викладачі мали можливість поспілкуватися з колегами з інших навчальних закладів України та світу та налагодити нові зв’язки з представниками закордонних фірм.

 

Відвідування стенду Wood-Mizer на виставці LIGNA 2017

       Від кафедри технології деревообробки НУБіП виказуємо безмежну вдячність керівнику компанії МОСТ-Україна пану Олександру Твердохлібу за надану студентам та викладачам можливість відвідати європейське підприємство Wood-Mizer та отримати нові знання на виставці деревообробного обладнання LIGNA 2017. Окрему подяку висловлюємо супроводжуючим від компанії МОСТ-Україна пані Ангеліні та пані Людмилі – за уважне ставлення до кожного.

О. Пінчевська з паном Теодором Ванічеком – президентом відомої австрійської фірми, що виготовляє обладнання для сушіння деревини

       На останок хотілося б відмітити чудову організацію всієї поїздки, а також зазначити, що компанія МОСТ-Україна є справжнім патріотом України, що піклується про майбутнє та промисловий розвиток нашої держави, адже студенти – це і є майбутнє.

Олена Пінчевська,
завідувач кафедри технології деревообробки  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook