Співпраця з роботодавцями

 Складові кафедри бджільництва:

  • Кращі фахівці
  • Вхідний контроль і аналіз знань студентів
  • Програми підготовки аналізуються і удосконалюються спільно з роботодавцями
  • Відпрацювання практичних навиків у структурних підрозділах університету
  • Виробничі і технологічні практики – на підприємствах роботодавців, які перевіряють знання і вміння студентів
  • Вдосконалення програм і ліквідація «вузьких місць»

Це повторюється щорічно, доки не буде жодного зауваження від роботодавців

  • Наукові розробки на базі роботодавців – магістерські, дипломні…
  • Постійне, безперервне удосконалення…

Від роботодавців:

  1. Вимоги до потенційних фахівців
  2. Їхні посадові обов'язки
  3. Матеріально-технічна база
  4. Мотивація викладачів і студентів
  5. Чітка структура занять і виконання технологічних операцій
  6. Допуск до нововведень та інновацій
  7. Довіра один до одного
  8. Об’єктивність оцінювання стану справ
  9. Прозорість і розуміння у виконанні обов’язків

Спільно:

Забезпечення трьох рівнів:

  1. Базового – знання та досвід зі щоденного догляду за тваринами
  2. Дослідницького – вивчення показників з технологічного і ветеринарного контролю
  3. Управлінського – прийняття стратегічних рішень з ведення бізнесу бджільництві
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook