У фокусі уваги ректорату завершення навчального семестру, підготовка до вступної кампанії та Дня університету

10 травня 2017 року

     10 травня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету зазначив, що після завершення травневих свят перед колективом стоїть ряд нагальних завдань – організовано завершити навчальний семестр, провести весняну екзаменаційну сесію, захисти дипломних проектів, підготуватися до вступної кампанії. Ректор Станіслав Ніколаєнко взяв участь у загальнодержавних заходах, присвячених Дню Перемоги, де мав можливість провести переговори з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, членами Кабінету Міністрів з університетських питань.

Протягом тижня увага керівництва буде звернена на аналіз проведення лабораторних і практичних занять, стан лабораторій, їх оснащення, який завершиться нарадою-семінаром за участі всіх завідувачів лабораторій на початку червня. Також ректор повідомив про відрядження делегації університету на чолі з проректорами Валерієм Іщенком та Вадимом Ткачуком до Миколаївського національного аграрного університету з метою обміну досвідом ведення господарської та економічної діяльності, та до нашого спортивно-оздоровчого табору «Академічний» в Чорноморську, де перевірять стан його готовності прийняти студентів і співробітників на відпочинок.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про заходи з організації завершення навчального процесу. Навчальний відділ спільно з деканатами та дирекціями проводять аудит аудиторного фонду, що в сумі з введенням в навчальний процес звільнених приміщень при переміщенні адміністрації в третій корпус, аудиторій в самому третьому корпусі дозволить ліквідувати другу зміну для студентів денної форми навчання. Також проректор наголосив на необхідності перегляду положення про старосту академічної групи, осучаснення його відповідно до вимог сьогодення.

     Учений секретар Оксана Барановська представила проект порядку денного засідання вченої ради університету, яке відбудеться 24 травня. Відповідно на ньому звітуватиме керівництво факультету харчових технологій та якості продукції АПК. Засідання ректорату заплановане на 23 травня, а 31-го – на базі нашого університету відбудеться засідання Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, де розглядатимуться питання підготовки фахівців для агропромислового комплексу.

     Начальник міжнародного відділу Олександр Лабенко проінформував про проведення конкурсу-відбору студентів на навчання за обміном в рамках програми ЕРАЗМУС+. Результати будуть оприлюднені на офіційному сайті університету. 17 травня до НУБіП завітає делегація Університету штату Пенсильванія, що стане продовженням співпраці між нашими вишами після візиту до США ректора Станіслава Ніколаєнка. Запланований ряд лекцій на факультеті харчових технологій та якості продукції АПК, відвідування лабораторій, підприємств тощо.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про виконання наукових проектів, які завершуються цього року. Деканатами, дирекціями, НДІ спільно з науково-дослідною частиною підготовлені наукові проекти для участі в конкурсі Міністерства освіти і науки. На разі триває їхня реєстрація в електронній базі. Що ж до навчально-дослідних господарств, то посівна кампанія там завершена, триває догляд за посівами.

     Підбиваючи підсумки ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Проректору Сергію Кваші – провести ретельний аналіз готовності до весняної сесії, захисту дипломних проектів, на рівні кафедр, деканатів і дирекцій звернути увагу на успішність студентів і активізувати закриття ними боргів, проаналізувати якість проведення лабораторних і практичних занять, стан лабораторій, контролювати підготовку до відзначення 119-річниці університету. Першому проректору Ігорю Ібатулліну, начальнику відділу кадрів Миколі Михайліченку – посилити відповідальність керівництва на всіх ланках. Начальнику науково-дослідної частини Володимиру Отченашку – завершити подачу наукових проектів на конкурс МОН. Головному бухгалтеру Тетяні Кондрицькій, начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну – внести пропозиції щодо економії коштів та збільшення надходжень до спецфонду. Директору студмістечка Сергію Стецюку – завершити облаштування зразкових кімнат в гуртожитках і розпочати ремонти в кімнатах для першокурсників.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook