Представники кафедри радіобіології та радіоекології відвідали Генеральну Асамблею Товариства наук про Землю – EGU 2017

7 травня 2017 року

     З 23 по 28 квітня 2017 року у Відні (Австрія) проходила наймасштабніша та найвагоміша подія для науковців, що працюють в царині наук про землю – Генеральна Асамблея Товариства наук про Землю 2017. Цього року вона зібрала 14 496 учасників зі 107 країн світу. Серед 15 учасників, що прибули з України, була й представниця НУБіП України – доцент кафедри радіобіології та радіоекології Білєра Наталія. До слова, серед учасників асамблеї біля 53% вчених були віком до 35 років, що є дуже важливим показником та вказує на важливість молоді у наукових процесах.

 

     Наталія, як член товариства наук про Землю, взяла участь у засіданні пленарної сесії з питань ґрунтознавства, відвідала ряд наукових сесій за тематиками радіоактивного забруднення та процесів в геосфері, що є наслідками катастроф у Чорнобилі та Фукусімі, ролі ґрунтової мікробіоти у функціонуванні екосистем, новітніх методик ремедіації забруднених ґрунтів, тощо. 
     Результати власних досліджень були представлені з двома окремими стендовими доповідями з тем: Effects of P and C inputs on microbial activities in P limiting bulk and rhizosphere soil (одноосібно) та The biotransformation of soil biocenosis by micromycetes under introduction of Fagus sylvatica L. to oak-hornbeam forest (у співавторстві – Likhanov et al.). За час сесії відбулися жваві дискусії біля обох постерів. Це свідчить про зацікавлення світової наукової спільноти у дослідженнях вчених з НУБіПу. 

     В рамках асамблеї проводились також тематичні заходи від провідних видавничих компаній наукових журналів. На одній з таких подій, організованій видавництвом Elsevier, побувала Наталія Білєра як рецензент журналу Soil Biology and Biochemistry у 2016 році. Представники компанії знайомили науковців з повним переліком своїх журналів у кожній галузі, розкривали можливості відкритих публікацій та правила розповсюдження наукових статей, що не є у відкритому доступі. Крім того, ця подія була гарною нагодою поспілкуватися з редакторами журналів та рецензентами у своїй сфері наукових інтересів.
     Крім того, протягом тижня була організована виставка, на якій можна було ознайомитись з найсучаснішими рішеннями для проведення досліджень в польових умовах та лабораторії. 

     Загалом, генеральна асамблея наук про землю була гарним майданчиком для налагодження наукових контактів та гідного представлення НУБіП України на міжнародній арені. 

Ігор Гудков,
завідувач кафедри радіобіології та радіоекології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook