Весняні польові роботи у навчально-дослідних господарствах НУБіП не припиняються ні на день

3 травня 2017 року

     Більшість українців у травневі свята відпочивають, але не хлібороби. От і в навчально-дослідних господарствах НУБіП весняні польові роботи не припинялися ні на день.
     З 28 квітня по 2 травня працівники Агрономічної дослідної станції внесли добрива на 13 гектарах озимої пшениці (одночасно з ними вносився мікробіологічний препарат Екстракон), гербіциди – на посівах озимих зернових культур (258 га) і люцерни першого року (62 га), грунтовий гербіцид – на посівах кукурудзі (337 га). Внесли також КАС на демополі кукурудзи, що закладено разом з фірмою «Маїсадур» (площа – 60 га), краї цього поля засіяли вико-вівсом. Підготували грунт і під посів цукрової кукурудзи, сої, кавбуза (25 га). За участі студентів посіяли овочі, посадка картоплі поки що не закінчена.

     У НДГ «Великоснітинське» ім. О.В.Музиченка за період свят завершили внесення гербіцидів на озимій пшениці: всього оброблено 928 га.

     Тривають роботи і у відокремлених підрозділах. Так, у Ніжинському агротехнічному інституті посіяли 180 га кукурудзи, на всій площі посіви підживлені мінеральними добривами. У Немішаївському агроколеджі 61 гектар поля засіяли кукурудзою, а 134 – люпином на зерно (перед посівом останнього внесено добрива, а після – поле оброблено гербіцидом). А їхні колеги у Заліщицькому агарному коледжі ім. Є. Храпливого посіяли 5 га соняшнику та ділянки гібридизації кукурудзи.

     Наразі весняні польові роботи тривають.

Василь Туринський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook