Освітній процес устами студентів-філологів

9 листопада 2016 року

За ініціативи завідувача кафедри романо-германських мов і перекладу Олександра Малихіна 08 листопада 2016 р. в аудиторії №24 навчального корпусу №1 організовано і проведено інтерактивне спілкування студентів 4 курсу зі студентами 1 курсу спеціальності «Філологія». Молодь, яка лише кілька місяців тому вступила до НУБіП України, мала нагоду поспілкуватися зі старшими колегами та почути їхні враження від більш тривалого навчання у стінах університету.

Так, студентка 4 курсу Ілона Хачпанова пригадала, як кілька років тому довго вагалася, обираючи ВНЗ для вивчення іноземних мов, адже і до сьогодні НУБіП України для більшості людей є університетом тільки аграрного та природничого спрямування. Проте вирішила ризикнути і вступити на нещодавно відкриту спеціальність «Філологія», аби здобути таку нині популярну і потрібну професію філолога-перекладача. Студентка зазначила, що цей крок виявився для неї виправданим і за неповних чотири роки навчання в університеті вона жодного разу не пошкодувала про свій вибір, оскільки тут знайшла те, чого шукала – якісні знання, комфортні умови навчання, численні можливості для власного професійного та особистісного розвитку.

Студентка 4 курсу Катерина Рудик закцентувала увагу на практичній складовій оволодіння іноземними мовами у НУБіП України і поділилася враженнями від поїздок за кордон в рамках навчальних та освітніх програм, зокрема до Сполучених Штатів Америки та до Німеччини, де мала змогу не лише вдосконалювати знання англійської та німецької мов, а й подорожувати, знайомитися з цікавими людьми, відкривати для себе світ за межами рідної країни. Проте і ті, хто залишається вдома, не обділені увагою і можливостями, як слушно зауважила студентка 4 курсу Ірина Скочко, адже, незважаючи на непросту конкуренцію з боку класичних гуманітарних університетів, НУБіП України регулярно залучає до освітнього процесу «native speakers», носіїв мови – як англійської, так і німецької, а також французької і польської.

Поділилися своїми першими враженнями від навчання і студенти 1 курсу, які активно долучилися до дискусії та обміну думками. Вони відзначили, зокрема, високий рівень викладання навчальних дисциплін у поєднанні із доброзичливим і толерантним ставленням викладачів, які завжди готові підтримати, пояснити, допомогти. А відтепер першокурсники матимуть ще більше порадників і друзів серед студентів 4 курсу, готових подати руку допомоги і разом подолати неминучі труднощі, які лише свідчать про правильно обраний шлях до успішного майбутнього.

О. Захуцька,
PhD, асистент кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook