ПЕДАГОГИ ПРЕДСТАВИЛИ ПРОЕКТ ПРОГРАМИ ВИХОВАННЯ СТУДЕНТА «ФАХІВЕЦЬ, ГРОМАДЯНИН, ПАТРІОТ»

25 жовтня 2016 року

        25 жовтня 2016 р. на засіданні ректорату завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник представив проект програми виховання студента «Фахівець, громадянин, патріот».
       У програмі розкриваються концептуальні засади планування виховної роботи наставником академічної групи та іншими учасниками освітнього процесу, означається зміст і цілі виховання у їх послідовній і логічній реалізації від першого по четвертий рік навчання студента. Вміщено комплексний орієнтовний план виховної роботи наставника академічної групи, що базується на системно-ціннісному, особистісно-орієнтованому, суб’єкт-суб’єктному та діяльнісному підходах, включає знайомство з навчальним закладом, його історією, фундаторами, науковими школами, Києвом, Україною славним минулим нашого народу, заходи з формування поваги до Гімну, національних символів, передбачає обговорення літературних творів на патріотичні теми, плекання інтересу і ціннісного ставлення до професії, формування здорового способу життя тощо. Програма враховує державний календар свят і пам’ятних дат, ювілеї, особливості професій типу «людина-природа», прославляє національних героїв, охоплює усі напрями змісту виховання та забезпечує гармонійний і різнобічний розвиток особистості студента.


      У програмі закладені інструменти зворотного зв’язку щодо ефективності реалізації виховних функцій наставником академічної групи та іншими суб’єктами освітнього процесу університету.
     Програма адресована науково-педагогічним працівникам та наставникам академічних груп природоохоронних і аграрних вищих навчальних закладів.

     Особливістю програми є наявність методів оцінки досягнення ефективності виховної роботи, яка дасть чітку оцінку діяльності наставника академічної групи. Також Руслан Сопівник зазначив, що забезпечити якість роботи наставника можна шляхом включення до педагогічного навантаження 100 годин. Це підвищить мотивацію викладача до якісної роботи.

Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook