Науковці факультету ветеринарної медицини НУБіП України налагоджують співпрацю із колегами-медиками

29 вересня 2016 року

     Науковці факультету ветеринарної медицини НУБіП України налагоджують співпрацю зі своїми колегами-медиками, адже тут обопільна зацікавленість. Так, медики не мають можливості працювати з великими тваринами, а фахівці ветмедицини – не мають такого сучасного обладнання та устаткування. Отож, на базі факультету ветеринарної медицини відбулося проведення школи-семінару по хірургії шлунку. До справи долучилися співробітники хірургічного клубу «Аrmata manus», котрі вже давно працюють з Національним інститутом раку, та співробітники кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії Національного медичного університету. Із зазначеними організаціями готується до заключення договір про співпрацю. 

     23 вересня відбулося відвідування операційних кімнат НМУ, де для наших студентів провели заняття з базових хірургічних навичок: техніки накладання швів та різні методи і способи зав’язування хірургічних вузлів. 24 вересня на базі кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії Національного медичного університету відбулося навчання на DeadLab-тренажерах з освоєння на органокомплексах таких навичок, як резекція шлунка, гастроектомія, гастроентероанастомоз, езофагоентероанастомоз, які також безкоштовно відвідали наші студенти.

     І ось вже 25 вересня на базі факультету ветеринарної медицини, а саме кафедри хірургії ім акад. І.О. Поваженка, відбулися закріплення набутих знань при операціх на свинях.

Заняття VetLab – операція на свині

Студенти нашого факультету на заняттях DeadLab

Заняття DeadLab проводить асистент Тарнавський Д.В.

     Перед початком занять на DeadLab-тренажерах та VetLab виступили керівник хірургічного клубу «Armata manus» Шамрай Д.В. з презентацією діяльності клубу, асистент кафедри хірургії ім акад. І.О. Поваженка Тарнавський Д.В. з лекцією «Особливості будови шлунку у свиней» та лікар вищої категорії Подпрятов С.С. з лекцією «Використання електрозварювання в хірургії».

     На завершення всі присутні зазначили про необхідність нових зустрічей, де будуть презентовані найновіші сучасні підходи при вирішенні нагальних питань теоретичної та прикладної хірургії.

Дмитро Засєкін,
директор НДІ здоров’я тварин,
Дмитро Тарнавський,
асистент
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook