Обмін студентами і підвищення публікаційної активності – у планах членів Асоціація університетів Вишеградської четвірки на 2017 рік

22 вересня 2016 року

 19-20 вересня відбулася щорічна зустріч учасників Асоціації Університетів Вишеградської Четвірки учасником якої НУБіП України є з моменту заснування Асоціації. Господарем заходу виступив  Szent Istvan University  в Гьодоло, Угорщина.  

 
Традиційно ректори, проректори та керівники структурних підрозділів 42 провідних університетів із України, Словачини, Чехії, Угорщини, Польщі, Австрії та Росії зустрілися з метою підсумувати досягнення минулого року, узгодити плани діяльності на рік наступний, зустрітися із студентами приймаючого університету. 
 
У цьому році до асоціації доєдналися нові виші із США, Росії та Польщі. Шляхом голосування був затверджений план заходів та спільної діяльності на 2017 рік в рамках якого передбачено проведення вже традиційної літньої школи для студентів у серпні, визначена пріоритетність публікування  наукових робіт університетів-учасників у журналі Біоекономіка та сталий розвиток, забезпечення грантів на публікації для молодих вчених. 
 
Завдяки участі у Асоціації, наші  співробітники   можуть швидко та ефективно знайти партнерів для підготовки спільних наукових проектів, долучитися до розробки та запровадження подвійних дипломів із вузами-партнерами,  студенти отримують можливість взяти участь у програмах академічної мобільності та  пройти стажування у літніх школах. Додатково, в рамках робочих зустрічей делегація НУБіП України, у складі декана економічного факультету Анатолія Діброви, професора Миколи Талавирі та директора Центру міжнародної діяльності Оксани Рябченко обговорили питання розширення співпраці в рамках програми Еразмус+ та започаткування подвійних дипломів  із університетами Угорщини, Польщі та Чеської республіки, узгодили пріоритетні теми спільних наукових досліджень із проф. Петером Бєліком, ректором Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра. Додаткову інформацію за результатами зустрічі та про діяльність Асоціації можна отримати за посиланням  http://vua.uniag.sk/ та у співробітників ННЦ Міжнародної діяльності НУБіП України.

Володимир Афанасьєв,
заступник директора Центру міжнародної діяльності
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook