На кубку світу і чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації спортсмени НУБіП України завоювали 6 медалей!

15 вересня 2016 року

     Днями у Болгарії завершився кубок світу і XVІІІ чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації, участь у якому взяли 330 спортсменів з 33 країн, серед яких і представники НУБіП. 
     Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації проводиться один раз на два роки і є головним стартом для наших спортсменів, які за підсумками чотирьох чемпіонатів України 2016 року увійшли до складу збірної України, – аспірантки кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, майстра спорту України міжнародного класу з радіоспорту Олександри Пархоменко (вона, до речі, виступає в елітній категорії W21) і старшого викладача кафедри фізичного виховання, заслуженого тренера України зі спортивного орієнтування В’ячеслава Пархоменка (виступає в категорії М50).

     За регламентом змагання на кубку світу проводяться у 4 вправах в особистій першості: спринт, дві класичні дистанції на діапазонах 3,5 МГц і 144 МГц, радіоорієнтування. Додатково розігрується командна першість на двох класичних дистанціях. 

     Перед виїздом на кубок ми ставили за мету завоювати мінімум 3 - 4 медалі, говорить В’ячеслав Пархоменко. А максимальною планкою для Олександри були 3 медалі чемпіонату світу, що дає право на присвоєння наступного спортивного звання – заслужений майстер спорту України. Згоден, плани амбітні, але вони мали під собою підґрунтя: на останньому чемпіонаті світу 2014 року в Казахстані Олександра завоювала бронзову медаль в командному заліку у класичній дистанції на діапазоні 144 МГц, а я був першим у радіоорієнтуванні і завоював відразу два перших місця у командному заліку на класичних дистанціях. За ці два роки Олександра народила дочку і встигла відновити спортивну форму, показавши на останньому чемпіонаті України найкращі результати у своїй спортивній кар’єрі.


 

     Найкращим результатом спортсменів нашого університету на кубку світу стала перемога Олександри Пархоменко у вправі спринт. Взагалі ж за результатами змагань, врахувавши особливості місцевості, місцевих передавачів та власні помилки, вони вибороли ще 5 нагород!
     Так, в останній день Олександра показала третій результат в особистому заліку на класичній дистанції 144 МГц і додала цю медаль до двох бронзових нагород у командному заліку на класичних дистанціях. В’ячеслав Пархоменко здобув дві бронзи: в особистому заліку у вправі радіоорієнтування і в командному – на діапазоні 3,5 МГц.

 

     Бажаємо подальших успішних виступів, а університету – гідно відзначити досягнення спортсменів. Наступні за планом змагання – чемпіонат Європи зі спортивного радіоорієнтування, який пройде в кінці вересня у Росії.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook